Dansk politik

Drama på Venstre landsmøde: Vil af med Rohde

Der er opstået drama på Venstres landsmøde i Herning - stærke kræfter vil af med ham som EU-spidskandidat

  • Jens Rohde er lige nu ret upopulær blandt flere medlemmer i Venstres top (Foto: Anders Brohus)
Jens Rohde er lige nu ret upopulær blandt flere medlemmer i Venstres top (Foto: Anders Brohus)

Seneste Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

VENSTRES LANDSMØDE, HERNING (ekstrabladet.dk) Det der søndag skulle være en kroning af Jens Rohde som EU-spidskandidat, er lige nu ved at ende som et mareridt for Venstre-politikeren. Stærke kræfter i Venstre arbejder netop nu på at få bremset hans spidskandidatur, erfarer ekstrabladet.dk.

Jens Rohde har søndag en kronik i Berlingske søndag, som han har skrevet sammen med formanden for Europabevægelsen Erik Boel. Her springer Jens Rohde ud som supereuropæer, og mener, at EU skal have langt flere muskelkræfter end i dag. Det har fået flere medlemmer af Venstres ledelse til at rase og kræve, at Rohde ikke skal være spidskandidat.

Lige nu fortæller flere centrale kilder til ekstrabladet.dk, at der er flere muligheder i spil - det de mener, der er mest sandsynlige, er, at man udskyder valget af en spidskandidat.

Ifølge ekstrabladet.dks kilder er kronikken blot en del af problemerne omkring Jens Rohde. Flere af hans Venstre-kollegaer i EU melder om store samarbejdsproblemer.

Lige nu er Jens Rohde til møde med Venstres partisekretær Claus Richter-Søgaard og pressechef Christian Hüttemeier. Imens fester resten af venstre-folkene i salen lige nedenunder. ekstrabladet.dk følger udviklingen

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Jakob Hansen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik