Tom Behnke trækker sig som formand

Tom Behnke trækker sig efter massiv kritik af direktørlønning

  • Tom Behnke trækker sig som formand. (Foto: Jens Dresling)
Tom Behnke trækker sig som formand. (Foto: Jens Dresling)

Formanden for Rådet for Sikker Trafik, den konservative politiker Tom Behnke, trækker sig nu. Det sker efter kritik fra Rigsrevisionen for fråds med direktørlønningen, hvor direktøren, en tidligere konservativ spindoktor, fik massive lønstigninger.

Det skriver Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelelse.

- Jeg har altid brændt for arbejdet for sikker trafik, og Rådet for Sikker Trafik har opnået imponerende resultater i sit arbejde for mere sikker trafik. Det arbejde skal Rådet for Sikker Trafik fortsætte, for det er vigtigt, at der til stadighed arbejdes for færre dræbte og kvæstede i trafikken, siger Tom Behnke.

Læs Også:

Se også: Engell: Torskedumt af Behnke

Direktørens løn og ansættelsesvilkår skal jf. vedtægterne forelægges for henholdsvis forretningsudvalget og Justitsministeriet. Det er ikke sket, grundet misforståelser om, hvem der sørgede for det. Det er således alene et spørgsmål om, hvorvidt formalia er blevet overholdt. Uanset denne misforståelse, er det formandens formelle ansvar, at vedtægterne overholdes.

For at få fuldstændig klarhed over forløbet og konsekvenserne af den manglende overholdelse af vedtægterne har Rådet for Sikker Trafik bedt Kammeradvokaten vurdere sagen.

- Det vigtigste for mig er, at Rådet for Sikker Trafik kan fortsætte sit fantastiske arbejde for mere sikker trafik, og det skal denne sag ikke stå i vejen for, siger Tom Behnke.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere