Derfor smækkede EL med finansministerens dør

Johanne Schmidt-Nielsen langer hårdt ud efter regeringen, selvom Enhedslisten har sagt ja til finanslovaftale

  • Videoen kan desværre ikke vises

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Normalt er der store smil og god tid til at svare på spørgsmål fra pressen, når politikere har indgået en aftale om finansloven.

Men Enhedslisten valgte opsigtvækkende at forlade Finansministeriet umiddelbart efter indgåelsen af finanslovaftalen.

I stedet holdt partiet sit eget pressemøde på Christiansborg, hvor politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen langede hårdt ud efter regeringen.

Her er hendes forklaring på, at Enhedslisten højst usædvanligt valgte at gå og lade finansminister Bjarne Corydon stå tilbage med pressen foran glasdøren i Finansministeriet:

- Det er der sådan set ikke så meget drama om. Vi i Enhedslisten er uenige i meget af det, regeringen gør, og vi er i opposition til store dele af den politik, der bliver ført.

- Regeringen mener, at deres temmelig luftige akutpakke er nok til at løse problemet for dagpengemodtagerne. Det mener vi ikke, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun fastslog flere gange, at en regering med Socialdemokraterne i spidsen burde have indgået en aftale, som permanent løser problemet for de danskere, som risikerer at falde ud af dagpengesystemet.

- Jeg havde større forhåbninger til regeringen. Jeg troede, at et parti som Socialdemokraterne havde større ambitioner, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Dermed stikker hun igen til det anstrengte forhold mellem regeringen og Enhedslisten, der er regeringens parlamentarisk grundlag.

Finansminister Bjarne Corydon ville dog ikke puste til problemerne med Enhedslisten ved præsentationen af aftalen.

- Finansloven er indgået med Enhedslisten efter et godt forhandlingsforløb. Vi har åbnet for, at alle partier kunne tage ansvar, men til sidst var det Enhedslisten, som var med hele vejen, siger Bjarne Corydon.

Han kan dog sammen med resten af regeringen formentlig se frem til et hedt forår, hvor dagpengene igen vil give problemer.

Johanne Schmidt-Nielsen brugte nemlig sit pressemøde til at opfordre fagbevægelsen og berørte danskere på dagpenge til at øge presset på regeringen i foråret, når Enhedslisten og regeringen igen skal diskutere situationen for de langtidsledige.

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Ledende digital redaktør:Anders Refnov
EKSTRA-redaktør:Lisbeth Langwadt
Nyhedsredaktør lige nu:Peter Roelsgaard
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk