Dansk politik

Irriteret skattedirektør: Du skal ikke komme med homo-antydninger

Ifølge skattedirektør ville Skatteministeriets departementschef Peter Loft have homo-antydninger om Stephen Kinnock med i afgørelse. Det blev afvist på et splitsekund

  • Lisbeth Rasmussen (foto: Thomas Sjørup)
Lisbeth Rasmussen (foto: Thomas Sjørup)

Irritationen er gradvist steget hos skattedirektør i København Lisbeth Rasmussen under dagens afhøringen af hende i skattesagskommissionen.

Udspørgeren Lars Kjeldsen er nemlig kommet ind på spørgsmålet om, hvorvidt Skatteministeriet daværende departementschef, Peter Loft, pressede på for at få ændret afgørelsen i Thorning og Kinnocks skattesag.

Og Lisbeth Rasmussen lader tydeligt skinne igennem, at hun ikke er tilfreds med den måde Loft opførte sig på i dagene op til, at afgørelsen blev offentliggjort.

På et møde d. 13. september 2010 forsøgte Peter Loft således at få en tilføjelse ind i den afgørelse, der frifandt Kinnock i sagen. I notatet, som Loft lagde på bordet under mødet, indgik bemærkningen 'den måde du og din ægtefæller hverdag indrettes på'.

En formulering, som Lisbeth Rasmussen klart opfatter som en henvisning til, at Kinnock skulle være homoseksuel.

Læs også:

Se også: Dramatik i skattesagen: Kældernotat om Thorning bragt frem

Han er presset
Lisbeth Rasmussen forklarer om mødet, hvor også hendes øverste chef i Skat København, Erling Andersen, også deltager:

- Så lægger han (Peter Loft, red.) det (notatet, red.) frem. Erling Andersen og jeg læser det, og på et splitsekund siger vi, at 'det der...vi skal ikke lave nogle antydninger.' Det forhold har ingen betydning, og vi vil ikke tage det ind som et moment, forklarer Lisbeth Rasmussen under afhøringen.

Ifølge Lisbeth Rasmussen afviser Loft dog fuldstændig, at formuleringen henviser til Kinnocks seksualitet.

- Det var et forsøg på at samle det hele op, siger Peter Loft ifølge Lisbeth Rasmussen.

Ikke desto mindre har Lisbeth Rasmussen en klokkeklar opfattelse af, hvorfor Peter Loft vælger at blande sig i afgørelsen.

- Jeg kan ikke opfatte det på nogen anden måde end, at der er nogen, der vil have en anden afgørelse. Han er presset, siger hun.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik