- Vi har drukket en kop kaffe

Helle Thorning-Schmidt har holdt sit første møde med den nye SF leder. Mere ville de to partiledere ikke ud med

  • Helle Thorning-Schmidt og Annette Vilhelmsen var ikke videre snakkesagelige da de mødte pressen foran Marienborg (Foto: Hans Chr Blem)
Helle Thorning-Schmidt og Annette Vilhelmsen var ikke videre snakkesagelige da de mødte pressen foran Marienborg (Foto: Hans Chr Blem)

I formiddag kom den nye SF leder, Annette Vilhelmsen, og statsminister Helle Thorning-Schmidt ud for at møde pressen ved Marienborg.

Det var lige før det ikke var nødvendigt, for ingen af partilederne havde rigtig lyst til at svare på spørgsmål.

Taler ikke om navne
- Vi har drukket en kop kaffe sammen, sagde Helle Thorning-Schmidt og gentog herefter - adskillige gange - at hun så frem til at få talt ordentligt med Annette Vilhelmsen.

Heller ikke den ny SF leder var specielt snakkesagelig - hun så også frem til flere møder med statsministeren.

På spørgsmål om ministerfyringer og rokader i regeringen, gled begge af og svarede, at de ikke snakkede om navne, men om indhold.

Holger K. på Marienborg
Kort før middag dukkede finansminister Bjarne Corydon (S) og SF's forsvarspolitiske ordfører Holger K. Nielsen op på Marienborg for at deltage i mødet.

Holger K. Nielsesn er udset til at afløse Thor Möger Pedersen som skatteminister.

At Holger K. Nielsen deltager i mødet betragter kilder tæt på SF og den øvrige regering som et klart tegn på, at Holger K. Nielsen er en af Annette Vilhelmsens nærmeste rådgivere, og derfor mener de fleste, at han også bliver minister.

Senere på dagen ankommer den radikale leder Magrethe Vestager til Marienborg. Hun har været i Japan, men når hun dukker op, kan de tre partiers topledere for alvor lægge ministerkabalen, der ventes at gå op i morgen, så de nye ministre kan bliver præsenteret for dronningen på tirsdag.

På onsdag rejser Helle Thorning-Schmidt til EU-topmøde, og derfor skal rokaden være på inden da.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere