Dansk politik

Helle grillet om de arbejdsløse

Vi har forsøgt at reparere den tidligere regerings beslutninger, siger Helle Thorning om situationen for dagpengemodtagerne

« Forrige
1/2
Næste »

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Forholdene for de arbejdsløse var det helt store tema på pressemødet under det socialdemokratiske sommergruppemøde her til middag.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt måtte gang på gang forholde sig til forkortelsen af dagpengeperioden, som hun tidligere har tordnet imod, men som hendes regering nu gennemfører.

- Før valget knyttede du nogle ret hårde bemærkninger til forkortelsen af dagpengeperioden, som du nu selv holder fast i. Hvad er der sket siden?

- Det er helt klart. Socialdemokraterne var imod afkortningen af dagpengeperioden. Vi har aldrig stemt for at afkorte dagpengeperioden, slog Thorning fast og understregede, at regeringen skaber job både i år og næste år.

- Vi har gjort, hvad vi kunne for at reparere den situation, lød det fra Thorning.

- Når vi rammer nytår, er vi tilbage ved præcis den samme situation, som Venstre, de konservative og Dansk Folkeparti introducerede for 25 måneder siden. Hvordan kan I leve med det fra nytår, men ikke i 2010?

- Det er sådan i Danmark, at der bliver truffet nogle beslutninger, og når en ny regering kommer til, så kan man forsøge at reparere de beslutninger. Det har vi gjort i forhold til dagpengene, hvor vi har forlænget perioden med et halvt år. Midlertidigt - ja, det er rigtigt, men så gør vi alt, hvad vi kan, for at skabe arbejdspladser til de arbejdsløse.

Læs også:

Dansk politik 22. aug. 2012 Se også: Thorning erkender: Det har været et hårdt år

- Hvorfor vil I ikke forlænge dagpengeperioden, indtil I har fået skabt de job, som I siger? Det hjælper ikke de ledige særligt meget her og nu, for jobbene er der ikke...

- Det er vigtigt for den enkelte, der er i fare for at falde igennem dagpengesystemet, at vi gør en målrettet indsats. Det har vi sat gang i nu. Jeg tror på den målrettede indsats.

Læs også:

Se også: Danskerne til regeringen: Forlæng dagpenge

Se interview med Helle Thorning-Schmidt fra sommergruppemødet i tv-indslaget over artiklen

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Ledende digital redaktør:Anders Refnov
EKSTRA-redaktør:Lisbeth Langwadt
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk