Dansk politik

Helle grillet om de arbejdsløse

Vi har forsøgt at reparere den tidligere regerings beslutninger, siger Helle Thorning om situationen for dagpengemodtagerne

1/2
Næste »

Forholdene for de arbejdsløse var det helt store tema på pressemødet under det socialdemokratiske sommergruppemøde her til middag.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt måtte gang på gang forholde sig til forkortelsen af dagpengeperioden, som hun tidligere har tordnet imod, men som hendes regering nu gennemfører.

- Før valget knyttede du nogle ret hårde bemærkninger til forkortelsen af dagpengeperioden, som du nu selv holder fast i. Hvad er der sket siden?

- Det er helt klart. Socialdemokraterne var imod afkortningen af dagpengeperioden. Vi har aldrig stemt for at afkorte dagpengeperioden, slog Thorning fast og understregede, at regeringen skaber job både i år og næste år.

- Vi har gjort, hvad vi kunne for at reparere den situation, lød det fra Thorning.

- Når vi rammer nytår, er vi tilbage ved præcis den samme situation, som Venstre, de konservative og Dansk Folkeparti introducerede for 25 måneder siden. Hvordan kan I leve med det fra nytår, men ikke i 2010?

- Det er sådan i Danmark, at der bliver truffet nogle beslutninger, og når en ny regering kommer til, så kan man forsøge at reparere de beslutninger. Det har vi gjort i forhold til dagpengene, hvor vi har forlænget perioden med et halvt år. Midlertidigt - ja, det er rigtigt, men så gør vi alt, hvad vi kan, for at skabe arbejdspladser til de arbejdsløse.

Læs også:

Dansk politik - 22. aug. 2012 Thorning erkender: Det har været et hårdt år

- Hvorfor vil I ikke forlænge dagpengeperioden, indtil I har fået skabt de job, som I siger? Det hjælper ikke de ledige særligt meget her og nu, for jobbene er der ikke...

- Det er vigtigt for den enkelte, der er i fare for at falde igennem dagpengesystemet, at vi gør en målrettet indsats. Det har vi sat gang i nu. Jeg tror på den målrettede indsats.

Læs også:

Se også: Danskerne til regeringen: Forlæng dagpenge

Se interview med Helle Thorning-Schmidt fra sommergruppemødet i tv-indslaget over artiklen

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik