Lars Løkke skifter til en større valgkreds

Fremover skal den tidligere Venstre-statsminister Lars Løkke Rasmussen høste stemmer i Sjællands Storkreds

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har høstet sin sidste stemme hos de nordsjællandske vælgere.

Ved næste valg til Folketinget stiller han nemlig op i Sjællands Storkreds i stedet for Nordsjællands Storkreds, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det er ikke uden vemod, at jeg forlader Nordsjælland, hvor jeg har trådt min barnesko som politiker, siger Lars Løkke, der første gang blev valgt til kommunalbestyrelsen i Græsted-Gilleleje.

Siden 1986 har han været opstillet til Folketinget, de første gange uden at blive valgt.

- Det har været både i med- og modgang, og det er noget helt særligt at bo i det område, man er opstillet i, siger den tidligere statsminister.

Skiftet til Sjællands Storkreds kommer som et naturligt træk efter Løkke og familiens beslutning om at flytte fra bopælen i Græsted til et mere centralt sted i København.

Formelt vælges Lars Løkke Rasmussen på et opstillingsmøde 11. september, hvor han ventes at efterfølge Birthe Rønn Hornbech, der ikke genopstiller, som Venstres kandidat i Køge-kredsen.

Sjællands Storkreds er Danmarks største storkreds. Ved sidste valg mønstrede kredsen hele 612.000 vælgere, mens Nordsjællands Storkreds er landets næstmindste med 321.000 vælgere ved folketingsvalget i 2011.

- Vi har da kigget på Danmarkskortet og konstateret, at Sjællands Storkreds er den største kreds i hele landet, og jeg bilder mig måske også ind, at jeg kan gøre en større forskel ved at være opstillet her, siger Lars Løkke til Frederiksborg Amts Avis.

- Men først og fremmest skal jeg personligt investere mange kræfter i min nye kreds, tilføjer han.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen