Lars Løkke skifter til en større valgkreds

Fremover skal den tidligere Venstre-statsminister Lars Løkke Rasmussen høste stemmer i Sjællands Storkreds

Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har høstet sin sidste stemme hos de nordsjællandske vælgere.

Ved næste valg til Folketinget stiller han nemlig op i Sjællands Storkreds i stedet for Nordsjællands Storkreds, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det er ikke uden vemod, at jeg forlader Nordsjælland, hvor jeg har trådt min barnesko som politiker, siger Lars Løkke, der første gang blev valgt til kommunalbestyrelsen i Græsted-Gilleleje.

Siden 1986 har han været opstillet til Folketinget, de første gange uden at blive valgt.

- Det har været både i med- og modgang, og det er noget helt særligt at bo i det område, man er opstillet i, siger den tidligere statsminister.

Skiftet til Sjællands Storkreds kommer som et naturligt træk efter Løkke og familiens beslutning om at flytte fra bopælen i Græsted til et mere centralt sted i København.

Formelt vælges Lars Løkke Rasmussen på et opstillingsmøde 11. september, hvor han ventes at efterfølge Birthe Rønn Hornbech, der ikke genopstiller, som Venstres kandidat i Køge-kredsen.

Sjællands Storkreds er Danmarks største storkreds. Ved sidste valg mønstrede kredsen hele 612.000 vælgere, mens Nordsjællands Storkreds er landets næstmindste med 321.000 vælgere ved folketingsvalget i 2011.

- Vi har da kigget på Danmarkskortet og konstateret, at Sjællands Storkreds er den største kreds i hele landet, og jeg bilder mig måske også ind, at jeg kan gøre en større forskel ved at være opstillet her, siger Lars Løkke til Frederiksborg Amts Avis.

- Men først og fremmest skal jeg personligt investere mange kræfter i min nye kreds, tilføjer han.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik