Dansk politik

Hvor mange eurokrater skal der til for at navngive en korridor?

... 76. Og de kan stadig ikke blive enige. Så nu skal der skrives en rapport

  • 'The Baltic Way' ...nej vent, det gør vi alligevel ikke, synes EU-bureaukraterne at tænke. Og derfor er navnet sendt videre til en arbejdsgruppe - og regningen ender som altid hos EU-borgerne. (Foto: Erik Luntag)
'The Baltic Way' ...nej vent, det gør vi alligevel ikke, synes EU-bureaukraterne at tænke. Og derfor er navnet sendt videre til en arbejdsgruppe - og regningen ender som altid hos EU-borgerne. (Foto: Erik Luntag)

Det bør egentlig ikke være så svært.

En korridor i én af EU-parlamentets bygninger i Bruxelles skal have et navn. Eller rettere: Korridoren i Altiero Spinelli-bygningen har allerede fået et navn - betegnelsen ' The Baltic Way' skal bare lige godkendes på et møde i unionen.

Læs Også:

Skærmbillede 2012-04-19 kl. 13.30.49 Dansk politik - 18. apr. 2012 TV: Nyt EU-krav: Din fiskehandler skal tale latin

Et simpelt nik er altså blot, hvad der skal til, for at de 76 tilstedeværende EUbureaukrater kan komme videre med vigtigere emner - som eksempelvis EU's dybe økonomiske krise.

Men så let skal det ikke gå.

For i EU hersker et altomfattende bureaukrati, der hvert år koster unionens skatteborgere milliarder. Og her går selv ikke navnet på en korridor fri.

Arbejdsgruppe i sving

De 76 bureaukrater kan således ikke nå til enighed om at godkende, at bygningen skal opkaldes efter den fredelige protestmarch i 1989, som navnet ' The Baltic Way' dækker over. På bedste EUvis bliver ' problemet' sendt videre til en anden instans: Working Group on Buildings, Transport and Green Parliament.

Læs Også:

Se også: DF: EU vil besnære Danmark med pagten

Til at overvære hele seancen er da også chefen for det hele: Martin Schulz, Europa-Parlamentets præsident.

I arbejdsgruppen skal ' anmodningen om at navngive en af hovedkorridorerne i Altiero Spinelli-bygning behandles', som der står i mødereferatet.

Og gruppen skal rapportere tilbage med et andet forslag, der - som det så mundret hedder - ' flugter med politikken, der vedrører navngivning af bebyggelse og mødelokaler i Parlamentet'.

Den slags arbejdsgrupper er som bekendt ikke billige i drift, og regningen ender som altid hos EU-borgerne.

Var ikke sket i Folketinget
- Det er udtryk for den fuldstændige verdensfjernhed, som præger Europa-Parlamentet, lyder reaktionen fra EU-parlamentarikeren fra Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, når han skal beskrive korridor-kvalerne.

- Alene det, at medlemmer i Europa-Parlamentet skal sidde og afgøre, hvad korridorer i Europa-Parlamentets bygninger skal hedde, er jo vanvittigt, siger han og fortsætter: - Jeg er ret sikker på, at Folketinget eller et hvert andet normalt parlament har ansatte til at træffe de beslutninger.

Læs Også:

Se også: Statsminister Thorning debuterer i EU i dag

- Tænk, hvis Folketinget skulle træffe beslutninger om, at det skulle hedde ' Samtaleværelset' og ' Proviantgården', siger Morten Messerschmidt.

Han mener, at man bør barbere EU's budget for at komme problemerne til livs.

- I stedet for at blive ved med at kritisere, hvordan pengene bliver brugt, så simpelthen bare tage pengene fra de folk, der har dem, siger DF'eren.

Korridor-navngivningen er blot ét blandt mange skræk-eksempler på det voldsomme bureaukrati og frås i EU, der hver dag gør et massivt indhug i det EU-budget, som Danmark hvert år leverer milliarder til.

De kommende dage vil Ekstra Bladet sætte yderligere fokus på vanviddet i EU. Læs også lederen side 2.

Det er udtryk for den fuldstændige verdensfjernhed, som præger Europa-Parlamentet.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik