Pia K: EL vil indføre rædselssamfund

Pia Kjærsgaard sammenligner Enhedslistens samfund med Pol Pots rædselsregime i Cambodja

  • Pia Kjærsgaard er rystet over Enhedslistens idealsamfund (Foto: Jekob Jørgensen)
Pia Kjærsgaard er rystet over Enhedslistens idealsamfund (Foto: Jekob Jørgensen)

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, raser i sit nyhedsbrev mod Enhedslistens idealsamfund. Dermed stiller hun sig op i køen af kritikere, som er væltet over Enhedslisten efter Per Clausen fortalte til Berlingske, hvordan partiet ser en mulig revolution i Danmark inden der er gået 20 år.

- Det nærmeste, man kommer Enhedslistens idealsamfund er muligvis Cambodja/Kampuchea under massemorderen Pol Pot, hvis 'røde khmerer' naturligvis også havde deres tilhængere på den danske venstrefløj, og som på kun fire år myrdede og torterede cirka 1,7 millioner mennesker i perioden 1975-1979, skriver Pia Kjærsgaard og fortsætter:

- Pol Pot forbød ”familien” som et levn fra fortidens klassesamfund. Den bagvedliggende teori var, at det klasseløse samfund kun kunne realiseres gennem et radikalt brud med alle tankegange fra fortiden. I 'Demokratisk Kampuchea' var politi og militær også afskaffet i den forstand, at alt blev administreret og dikteret af Partiet.

Mere vanvittigt end det værste Øst-land
DF-lederen siger, at det idealsamfund, som Enhedslisten opstiller er mere vanvittigt end selv det værste samfund i den tidligere østblok.

- Hos Enhedslisten tror man stadig slavisk på Karl Marx’ teorier og overser dermed den væsentlige pointe, at det netop er den planøkonomiske EU-model og den fælles valuta, der har trukket Sydeuropa ned i det økonomiske morads, skriver Pia Kjærsgaard.

Kritikken fra Dansk Folkeparti tager Per Clausen fra Enhedslisten roligt.

- Jeg går ud fra, at Pia Kjærsgaard nu sidder nede i varmen på sin græske ø, for det kan da ikke være den danske sommervarme, der har overophedet hendes hjerne, siger Per Clausen til BT.

- Jeg har netop understreget, at revolutionen skulle foregå fredeligt, at der skulle sikres opbakning fra et flertal i befolkningen og at eventuelle lovændringer skulle vedtages af et flertal i folketinget. Det er vidst så langt væk fra Pol Pots styre som vi kan komme, siger Clausen.

Han understreger, at partiet heller ikke har planer om at tvangs forflytte folk.

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Ledende digital redaktør:Anders Refnov
EKSTRA-redaktør:Lisbeth Langwadt
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk