Ministerium afviser Ellemanns skralde-klage

Justitsministeriet har afvist Karen Ellemanns klage over, at Ekstra Bladet har været i hendes skraldespand

  • Justitsministeriet har afvist Karen Ellemanns klage over Ekstra Bladet (foto: Thomas Lekfeldt)
Justitsministeriet har afvist Karen Ellemanns klage over Ekstra Bladet (foto: Thomas Lekfeldt)

Karen Ellemanns skralde-klage rettet mod Ekstra Bladet smuldrer nu fuldstændig.

Først blev sigtelserne mod chefredaktør Poul Madsen og tre journalister for at have trængt ind på Ellemanns private grund og rode i hendes skrald opgivet. Begrundelsen var, at Rigsadvokaten ikke forventede, at de ’vil blive fundet skyldige i overtrædelse af de nævnte bestemmelser’.

Læs: Skraldesagen er smuldret

Ellemann valgte herefter at klage over Rigsadvokatens afgørelse til Justitsministeriet. Men heller ikke her har der været bid for Venstre-politikere.

’Efter en gennemgang af sagen finder Justitsministeriet ikke grundlag for at tilsidesætte Rigsadvokatens afgørelse’, står der i Justitsministeriets afgørelse, som er sendt til Poul Madsen.

Ingen snavs på fingrene
Sagen tog sin begyndelse længe inden, Ekstra Bladet i december 2010 udråbte den daværende miljøminister til et miljøsvin. I november samme år foreslog Ellemann, at private skraldespande rundt om i landet skulle tjekkes for madspild, uden at borgerne på forhånd vidste det. Forslaget kom ud i et massivt politisk stormvejr, og miljøministeren måtte allerede dagen efter trække det tilbage.

Efter flere løftede pegefingre til befolkningen om, hvor vigtigt det var at sortere sit skrald og undgå madspild, satte Ekstra Bladet sig for at tjekke miljøministerens egen affalds-adfærd.

To søndage hentede avisen ministerens affaldssække og dokumenterede et massivt madspild, miljøskadelige elartikler, aviser og flasker, som ikke blev genbrugt. Artiklerne om dobbeltmoralen fik miljøministeren til at politianmelde journalisterne og udtale, at hun inderligt håbede, at de fik snavs på fingrene.

Med Justitsministeriet afgørelse kan man vist roligt konstatere, at Ellemanns ønske ikke er gået i opfyldelse.

Det har ikke været muligt at træffe Karen Ellemann for en kommentar til afgørelsen.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere