Dansk politik

Først Sass - nu Jelved: Johanne får flere drøje hug

Angrebene på Enhedslisten fortsætter. De er 'meget grove og brutale i deres retorik', mener de radikales Marianne Jelved

  • Marianne Jelved leverer det seneste angreb på Johanne Schmidt-Nielsen (i billedet. Foto: Rumle Skafte
Marianne Jelved leverer det seneste angreb på Johanne Schmidt-Nielsen (i billedet. Foto: Rumle Skafte

Flere af regeringspartierne benytter i disse dage sommerferien til hårde politiske angreb.

Det er imidlertid ikke de normale modstandere hos de borgerlige, som er målet for de verbale hug - det er Johanne Schmidt-Nielsen og co. hos Enhedslisten, der i stedet står for skud.

I går var det Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Sass Larsen, der gik til angreb på Enhedslisten - i dag er det hans kollega hos de radikale, Marianne Jelved, som følger trop.

Læs:

Se også: Sass i angreb: Enhedslisten undergraver os

Læs også:

Se også: EL: Henrik Sass er plat

Hun mener ganske enkelt ikke, at Enhedslistens sprogbrug hører hjemme i et demokrati.

- Retorikken har ændret sig. Enhedslisten er meget grove og brutale i deres retorik og den tone, de snakker til andre partier i. Det er helt uvant i Folketinget, og det går da bestemt ud over det politiske samarbejde, siger Marianne Jelved til Politiken.

Læs også: Johanne: Regeringen pisser på vælgerne

De må lægge stilen om
I 1990'erne sad Marianne Jelved selv som økonomiminister i Nyrupregeringen - en regering, der også havde Enhedslisten som støtteparti.

Dengang oplevede Marianne Jelved en mere udpræget kultur for at samarbejde bredt. Og skal den kultur holdes i hævd, kræver det, at Enhedslisten lægger stilen om, mener hun.

- Her taler jeg blandt andet om det ordvalg, de bruger. At sige, at regeringen begår 'svinestreger' for eksempel. Måden at tale om regeringen på er meget anderledes og voldsom, siger Jelved til Politiken.

Det har endnu ikke været muligt for ekstrabladet.dk at få en kommentar fra Enhedslisten til Marianne Jelveds beskyldninger.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere