Ingen i SF tør tale om Özlem

Den kendte og kontroversielle Özlem Cekic er hverken rigtigt inde eller rigtigt ude i SF

  • Er hun ude eller inde i SF? (Foto: Lars krabbe)
Er hun ude eller inde i SF? (Foto: Lars krabbe)
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Ekstrabladet.dk har i nu flere dage forsøgt at få svar på, hvad det helt konkret betyder, når SF siger, at den kontroversielle folketingspolitiker Özlem Cekic er suspenderet fra sine ordførerposter og ikke længere må udtale sig på vegne af partiet.

Men overalt i partiet er der i disse dage fuldstændigt lukket ned om problembarnet Özlem - uanset hvem man spørger.

Læs:

Se også: Partiforening vil genopstille Özlem Cekic

Både partitop og menige folketingsmedlemmer henviser til gruppeformand Pernille Vigsø Bagge. Men hun er som sunket i den nordjyske muld, og besvarer hverken telefonopkald, sms’er eller beskeder fra ekstrabladet.dk sendt via Facebook.

Tilsyneladende står Özlem Cekic til at havne i en slags besynderlig ’SF ingenmandsland’, hvor hun på den ene side ikke må udtale sig på vegne af partiet - men på den anden side kan sige lige, hvad hun har lyst til om alle politiske emner, når blot hun udtaler sig som ’Özlem Cekic, medlem af SF’.

Et scenarie som det er svært at forestille sig vil skabe ro i den kriseramte folketingsgruppe. Alligevel er der i følge flere kilder i partiet ingen aktuelle planer om at indstille Özlem til eksklusion. Det er i givet fald SF’s landsledelse, der skal beslutte at smide hende ud af SF, men det vil blot skabe endnu mere ballade, lyder vurderingen fra flere SF’ere.

Hovedpersonen selv - Özlem Cekic - har heller ikke ønsket at udtale sig.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik