Avis: Villy tæt på at droppe magten

Villy Søvndal var tæt på at trække SF ud af regeringen i sidste uge, skriver Weekendavisen

Seneste Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Stolen vaklede under S-SF-R regeringen, da Bjarne Corydon og Helle Thorning valgte at droppe Enhedslisten i skatteforliget og i stedet satse på et bredt forlig med Venstre og Konservative.

LÆS:

Se også: Folkevalgte presser SF: Ud med Villy Søvndal

Ifølge Weekendavisen fik beslutningen således SF-boss Villy Søvndal langt op i det røde felt - så langt, at han reelt overvejede at trække SF ud af regeringen. Det erfarer avisen.

Se også: Möger i brev til SF-medlemmer: Det har været svært

Skændes højrøstet
Udenrigsministeren befandt sig til FN-topmøde i Rio de Janeiro, da finansminister Bjarne Corydon (S) over telefonen kunne berette, at regeringens støtteparti var droppet i skatteforhandlingerne - en nyhed, der ifølge Weekendavisen fik SF's formand til at kaste sig ud i et højrøstet skænderi med den socialdemokratiske minister.

Se også: Grådkvalt SF'er banket på plads

På trods af de verbale øretæver lykkedes det imidlertid ikke at overbevise Corydon og S om at ændre på forliget med de borgerlige - aftalen blev annonceret tre en halv time senere, hvorefter Johanne Schmidt-Nielsen beskyldte regeringen for at 'pisse på vælgerne'.

Ingen kommentar
ekstrabladet.dk ville gerne have haft en kommentar fra Villy Søvndal, og fik følgende fra hans særlige rådgiver Claus Perregaard på SMS:

- Det har vi ingen kommentar til.

Da ekstrabladet.dk efterfølgende spurgte til, om de kunne afvise historien lød meldingen fra rådgiveren 'Jeg vil slet ikke kommentere på det.'

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik