Presset Cekic om SF-fremtid : Jeg svarer i morgen

Özlem Cekics politiske fremtid er stadig piv-åben. SF´eren vil først give detaljer om fremtiden når hun lander lørdag i Kastrup lufthavn.

  • Özlem Cekic forlader hotellet Springhill Suites i Atlanta, inden hun rejser hjem til en usikker politisk fremtid i Danmark. (Foto: Benjamin Kürstein)
Özlem Cekic forlader hotellet Springhill Suites i Atlanta, inden hun rejser hjem til en usikker politisk fremtid i Danmark. (Foto: Benjamin Kürstein)
1/3
Næste »

ATLANTA (ekstrabladet.dk): Det er en presset Özlem Cekic som ekstrabladet.dk møder ved hotellet Springhill Suites sent fredag aften dansk tid, kort før hun forlader Atlanta, USA, med retning mod Danmark.

SF'eren er meget fåmælt, da hun bliver bedt om at tage stilling til, at hun er blevet suspenderet fra sine ordførerposter i SF, at hun ikke vil stemme for den aftale, som regeringen har indgået med V og K, og at hun ikke længere må udtale sig på SF's vegne.

– Hvad er din reaktion på fratagelsen af dine ordførerskaber, og at du ikke må udtale dig mere?

– Jeg skal hjem.

– Jamen, hvad siger du til ledelsens mundkurv?

– Jeg skal bare hjem.

– Har du en fremtid i SF?

– Det svarer jeg på i morgen, (lørdag). Jeg har kun udtalt mig, fordi min formand og gruppeformand vil have, at jeg skal gøre det, siger en tydelig presset Özlem Cikic, inden hun haster videre.

Mere konkret har udmeldingen fra SF's gruppeformand, Pernille Vigsø Bagge, været, efter at Özlem Cekic har valgt at stemme imod skatteaftalen.

– Jeg er både skuffet og ærgerlig over, at Özlem ikke vil stemme for regeringens skattereform. Skattereformen indeholder rigtig gode SF-aftryk for blandt andet almindelige lønmodtagere, enlige forsørgere og fattige pensionister. Men det er åbenlyst, at den også indeholder nogle svære kompromisser, og det er uundgåeligt, når SF ikke har 91 mandater, skriver Vigsø Bagge i en pressemeddelelse.

Özlem lander i Danmark lørdag eftermiddag klokken 13.20, hvor det altså kan forventes at få en afklaring om hendes fremtid i SF og hendes flirteri med Enhedslisten.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik