Sådan kan SF straffe Özlem

To scenarier er umiddelbart i spil, hvis Özlem Cekic bryder partidisciplinen og nægter at stemme for skatteaftale

  • Özlem kan være fortid i SF (foto: Tariq Mikkel Khan)
Özlem kan være fortid i SF (foto: Tariq Mikkel Khan)

- Holdningen er, at vi stemmer ens i SF til de forslag, som regeringen lægger frem.

Sådan lød det fra partiets gruppeformand, Pernille Vigsø Bagge, efter onsdagens dramatiske gruppemøde, hvor Lisbeth Bech Poulsen valgte alligevel at stemme for skatteaftalen.

Læs:

Se også: Grådkvalt SF'er banket på plads

Én SF-stemme er imidlertid stadig højest usikker. Socialordfører og formand for Folketingets socialudvalg, Özlem Cekic, har nemlig tidligere slået fast, at hun ikke kunne stemme for aftalen. Og fra sit ophold i USA har Özlem endnu ikke oplyst, om hun agter at ændre mening.

Skulle Özlem holde fast og nægte at stemme for skatteaftalen, kan hun ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger blive straffet på forskellige måder for at bryde partidisciplinen.

* En mulighed er, at Özlem mister alle sine udvalgsposter og ordførerskaber, men får lov til at blive i folketingsgruppen. Den løsning er ikke ukendt for SF: Sådan endte det således for det tidligere folketingsmedlem Kamal Qureshi, efter at Ekstra Bladet havde afsløret, at han brugte falsk navn i forbindelse med udlejning af værelser.

Læs: Kamal Qureshi meldt for bedrageri

I andre partier har der været tilfælde, hvor rebeller er blevet udelukket fra folketingsgruppen - uden at være ekskluderet fra selve partiet. Det kan dog ikke komme på tale i Özlem tilfælde. Det forhindrer SF's love nemlig.

* En decideret eksklusion fra partiet kan også komme på tale. Den beslutning ligger i hænderne på SF's landsledelse - ikke folketingsgruppen. Et første skridt i den retning kunne være, at landsledelsen beslutter, at hele SF's folketingsgruppe skal stemme for skatteaftalen. Nægter Özlem dette, er vejen banet for en eksklusion.

Læs også:

Se også: Enhedslisten åbner dør på klem for Özlem

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere