Politikeres pensioner umulige at opnå for andre

Hvis du tjener det samme som et folketingsmedlem og vil have det samme i pension, så skal du i ti år lægge 95 procent af lønnen til side. Altså spare 572.400 kroner op om året

Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

De 179 medlemmer af Folketinget forgyldes med så gode pensioner, at det vil være umuligt for stort set alle andre borgere at opnå de samme ordninger. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

En analyse foretaget af forsikringsselskabernes organisation, Forsikring og Pension, afslører, at man for eksempel for at kunne hamle op med en pensionsordning for en politiker med 10 års anciennitet skal indbetale ikke mindre end 572.400 kroner årligt på sin private ordning.

Hvis man ligesom Folketingets medlemmer tjener 600.000 kroner om året (uden diverse tillæg, red.) vil det svare til, at man i 10 år skulle lægge ikke mindre end 95 procent af lønnen til side til alderdommen.

Pensionseksperten aktuar Jørgen Svendsen fra firmaet Sejer & Svendsen tøver ikke med at udnævne Folketingets pensionsordninger til Europas bedste.

- Der er tale om ordninger, som stort set ingen andre danskere vil kunne opnå bare tilnærmelsesvis, fastslår han over for Jyllands-Posten.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Jakob Hansen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik