SF'ere truer med nej til skattereform

SF's bagland er i oprør og kræver rød skattereform i stedet for aftalen med VK. Flere kræver forklaring søndag

  • Baglandet støtter ikke nødvendigvis Mögers skattereform. (Foto: Carsten Andreasen)
Baglandet støtter ikke nødvendigvis Mögers skattereform. (Foto: Carsten Andreasen)

Seneste Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Skatteaftalen mellem regeringen og Venstre og Konservative er ved at udvikle sig til den hidtil mest alvorlige konfrontation mellem SF-toppen og partiets bagland.

I baglandet tales åbent om, at SF skal bakke helt ud af aftalen og alternativt kræve et ekstraordinært landsmøde, skriver Politiken.

Samtidig angriber en række landsledelsesmedlemmer SF-toppen for i sidste minut at droppe den aftaleskitse, som der ifølge Enhedslistens forhandler, Frank Aaen, var opnået enighed om med regeringens hidtidige støtteparti fredag eftermiddag.

Skitsen, der lørdag blev offentliggjort af Enhedslisten, indebærer blandt andet, at nedreguleringen af overførselsindkomsterne for tre milliarder kroner var fjernet, en lavere topskattegrænse og en ledighedspakke til 1,2 milliarder kroner.

- Der er mere SF-politik i den aftaleskitse med Enhedslisten end i den med V og K. Derfor er det vigtigt at få en forklaring på, hvorfor det er havnet her, siger landsledelsesmedlem Meta Fuglsang til Politiken.

I landsledelsen, der sammen med folketingsgruppen mødes på Christiansborg søndag eftermiddag, taler flere om at kræve skatteaftalen til afstemning, hvilket i yderste konsekvens kan betyde, at SF må trække sig ud aftalen.

Lørdag opfordrede partiforeningen i Randers i et brev til landsledelsen partiet til at træde ud af skatteaftalen - alternativt at indkalde til ekstraordinært landsmøde.

- Vi mener ikke, at ledelsen kan køre den her linje uden opbakning fra et nyt landsmøde, siger Alice Mølbæk, SF-formand i Randers, til Politiken.

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) har afvist, at der var opnået fuldstændig enighed med Enhedslisten om en aftale.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Kim Vangkilde Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik