Valgplakater udsat for religiøst hærværk

Folketingsmedlems valgplakater i Tingbjerg ødelagt med racistiske stickers

  • Yildiz Akdogan, medlem af Folketinget for Socialdemokraterne siden 2007 fik i nat sine valgplakater i København ødelagt. (Foto: Newspaq)
Yildiz Akdogan, medlem af Folketinget for Socialdemokraterne siden 2007 fik i nat sine valgplakater i København ødelagt. (Foto: Newspaq)

Socialdemokraternes it-ordfører, Yildiz Akdogan, var på gaden til meget sent i aftes for at sætte valgplakater op. Men allerede på sin vej hjem klokken halv to i nat, opdagede hun, at hendes valgplakater var blevet vandaliseret.

Hen over hendes ansigt og navn er der sat store klistermærker, hvor der er hadefulde citater, som fordømmer demokratiet. Hærværket er gået ud over Yildiz Akdogans valgplakater i Tingbjerg, på Nørrebro og i hendes valgkreds i Brønshøj.

Gruppeformanden for Socialdemokraterne på Københavns Rådhus, Jesper Christensen, har meldt vandalismen til politiet for politisk motiveret hærværk.

- Jeg er selvfølgelig meget ked af det, for der er lagt utrolig meget arbejdskraft i at hænge plakaterne op. Men derudover er jeg også meget vred, for jeg synes, det her er et angreb imod demokratiet, siger Yildiz Akdogan til Newspaq.

Hun afventer nu udfaldet af politianmeldensen, men fortsætetr ufortrødent med sin valgkamp.

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

Seneste i Dansk Politik

Hent flere

Seneste Nyheder

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen