Valgplakater udsat for religiøst hærværk

Folketingsmedlems valgplakater i Tingbjerg ødelagt med racistiske stickers

  • Yildiz Akdogan, medlem af Folketinget for Socialdemokraterne siden 2007 fik i nat sine valgplakater i København ødelagt. (Foto: Newspaq)
Yildiz Akdogan, medlem af Folketinget for Socialdemokraterne siden 2007 fik i nat sine valgplakater i København ødelagt. (Foto: Newspaq)

Seneste Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Socialdemokraternes it-ordfører, Yildiz Akdogan, var på gaden til meget sent i aftes for at sætte valgplakater op. Men allerede på sin vej hjem klokken halv to i nat, opdagede hun, at hendes valgplakater var blevet vandaliseret.

Hen over hendes ansigt og navn er der sat store klistermærker, hvor der er hadefulde citater, som fordømmer demokratiet. Hærværket er gået ud over Yildiz Akdogans valgplakater i Tingbjerg, på Nørrebro og i hendes valgkreds i Brønshøj.

Gruppeformanden for Socialdemokraterne på Københavns Rådhus, Jesper Christensen, har meldt vandalismen til politiet for politisk motiveret hærværk.

- Jeg er selvfølgelig meget ked af det, for der er lagt utrolig meget arbejdskraft i at hænge plakaterne op. Men derudover er jeg også meget vred, for jeg synes, det her er et angreb imod demokratiet, siger Yildiz Akdogan til Newspaq.

Hun afventer nu udfaldet af politianmeldensen, men fortsætetr ufortrødent med sin valgkamp.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik