Uffe Elbæk forsvarer dyre middage på cirkusskole

Kulturministeren erkender, at det sender et forkert signal at bruge 180.000 kroner på partnerens arbejdsplads

  • Uffe Elbæk kan godt se, at det ser forkert ud. (Foto: Henning Hjorth)
Uffe Elbæk kan godt se, at det ser forkert ud. (Foto: Henning Hjorth)
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Kulturminister Uffe Elbæk (R) erkender, at det ikke sender et godt signal at bruge 180.000 kroner af Kulturministeriets penge på arrangementer den cirkusskole, der samtidig er hans partners arbejdsplads, Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK).

Men samtidig forsvarer han arrangementerne.

- Det er vigtigt for mig at sige, at de fem arrangementer som Kulturministeriet har afholdt på AFUK [ ...] alle har været fagligt velbegrundede med det klare formål at vise et helt særligt kulturmiljø frem, skriver ministeren fredag aften på sin Facebook-profil.

Ked af tvivl
- Når det er sagt, er jeg selvfølgelig drøn ked af, at der nu rejses tvivl om min bevæggrund for at afvikle disse arrangementer, tilføjer han og fortsætter:

- For jeg kan jo godt se, at det, at jeg i sin tid sad i bestyrelsen, og at min mand nu arbejder på produktionsskolen, kan sende et forkert signal, og det er jeg den første til at beklage.

De fem arrangementer var ifølge Uffe Elbæk en middag for medlemmerne af Folketingets Kulturudvalg, to arrangementer i forbindelse med Danmarks EU-formandskab og endelig to Kultur på kanten-debatarrangementer.

Den samlede regning løb altså op i 180.000 kroner for middagsselskaberne og underholdning på AFUK. Det fremgår af dokumenter, som DR Nyheder har fået aktindsigt i.

Det er anden gang, at Uffe Elbæk bliver beskyldt for habilitetsproblemer i forbindelse med AFUK.

Cirkusskolen på Amager i København fik som det eneste nye kulturområde penge på den finansloven for 2013. Skolen får seks millioner kroner i tilskud næste år til at etablere en uddannelse inden for nycirkus.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Mette Fleckner Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik