Vallensbæk fyrer omstridt kommunaldirektør

Grundløse beskyldninger om magtmisbrug får Vallensbæk Kommune til at fyre omstridt kommunaldirektør

En omstridt sag om beskyldninger om magtmisbrug mod borgmester Henrik Rasmussen (C), får nu kommunalbestyrelsen i Vallensbæk Kommune til at fyre kommunaldirektør Bjarke Steen Johansen.

Det er Venstre, Konservative og Socialdemokraterne, der vil af med Bjarne Steen Johansen, efter at en undersøgelse fra Kommunernes Landsforening har vist, at beskyldningerne har været grundløse.

- Det er en meget trist sag, og der er reelt kun tabere. Kommunalbestyrelsen har vurderet, at der ikke kom nye oplysninger frem i forbindelse med den partshøring, der er foretaget af kommunaldirektøren, siger 2. viceborgmester Søren Wiborg (A).

Kommunaldirektøren anklagede blandt andet borgmesteren for at forsøge at få placeret en daginstitution et sted, hvor det ikke var lovligt.

Han blev også beskyldt for at ville benytte lokale håndværkere, selv om de ikke var billigst, og for at have forsøgt at få kommunen til at betale for et maleri, som hans kone har malet.

Kommunernes Landsforening (KL) gik efter beskyldningerne ind i sagen, og efter en undersøgelse blev konklusionen, at beskyldningerne var udokumenterede og uberettigede.

Kommunalbestyrelsen i Vallensbæk forventer ikke, at der kommer nyt frem i sagen i forbindelse med Statsforvaltningens behandling af sagen.

Derfor finder kommunalbestyrelsen, at der har været tale om grov misligholdelse af ansættelsesforholdet fra kommunaldirektørens side.

- Ansættelsesforholdet skulle afsluttes, og på det foreliggende grundlag, fandt kommunalbestyrelsen, at der var tale om grov misligholdelse af ansættelsesforholdet fra kommunaldirektørens side.

- Derfor er eneste løsning en afskedigelse med fire måneders varsel, siger Søren Wiborg.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere