Nyt pres på departementschef i skattesagen: Ville ændre Helles frifindelse

Sagsbehandler forklarer, at han blev gjort opmærksom på, at tidligere departementschef i skatteministeriet Peter Loft ville have ændret afgørelsen i skattesagen

  • Peter Loft (foto: Lærke Posselt)
Peter Loft (foto: Lærke Posselt)
1/2
Næste »

Nye oplysninger i skattesagen belaster den tidligere departementschef i Skatteministeriet Peter Loft yderligere.

Loft er under mistanke for at have forsøgt at omgøre afgørelsen i Helle Thorning og Stephen Kinnocks skattesag, så sidstnævnte skulle erklæres skattepligtig i Danmark.

Læs også:

rep-s_s-17_17-04-2010_4QAHV0J.jpg Dansk politik - 28. nov. 2012 LIVE: Løkkes tidligere spindoktor: Sagen var livsfarlig for Venstre

Denne mistanke er blevet bestyrket af dagens forklaring i skattesagskommissionen fra sagsbehandler i Skat København Søren Hansen. Han var en af de få personer, der havde til opgave at afgøre sagen i august og september 2010.

Op til afgørelsen tydede alt på en frifindelse af Thorning og Kinnock, så han blev erklæret ikke-skattepligtig i Danmark. Men det var Peter Loft tilsyneladende ikke tilfreds med.

Efter et møde med Loft d. 1. september 2010 var skattechef i København Lisbeth Rasmussen 'oprevet', forklarer Søren Hansen.

- Hun fortæller, at hun har fået at vide af Peter Loft, at Stephen Kinnock skulle være skattepligtig i Danmark, lyder det fra Søren Hansen.

Han slår dog fast, at Lofts indvendinger ikke får nogen betydning for det videre sagsforløb, og et par uger senere slår afgørelsen da også fast, at Kinnock ikke har været skattepligtig i Danmark.

Følg live-opdateringer fra dagens afhøring i skattesagskommissionen herunder.Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere