Kun 36 akutjob til 12.500 danskere... men overlæger svømmer i ledige job

Over 12.500 3F'ere står til at miste dagpengene. De har 36 job. Overlæger med fuldbeskæftigelse har 26

  • Jobnet er ikke ligefrem oversvømmet af akutjob til dem, der har mest brug for det. (Foto: ekstrabladet.dk / Screendump jobnet.dk)
Jobnet er ikke ligefrem oversvømmet af akutjob til dem, der har mest brug for det. (Foto: ekstrabladet.dk / Screendump jobnet.dk)
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Det er landets industriarbejdere, byggearbejdere og andre med korte uddannelser - kort sagt 3F'erne - der er langt den største gruppe af de udfaldstruede langtidsledige, som står til at miste dagpengene næste år. I alt 12.585 danskere er i risikogruppen.

Og det er samtidig også den gruppe, som det går klart sløvest med at få målrettet regeringens storstilede akutjob.

Ved Ekstra Bladets optælling i dagens avis er der ud af i alt ca. 500 opslåede akutjob blot 36, som kan tænkes at gå til 3F'ernes fagområder, der ellers dækker over lidt af hvert.

Læs Også:

Se også: Helles tilbud til 12.500 langtidsledige 3F’ere: 36 akutjob

Til gengæld er der forholdsmæssigt set bunkevis af ledige 'akutte' stillinger til de knap 6.000 danske overlæger. En faggruppe med så godt som 0 pct. arbejdsløshed. I alt 26 ledige overlægestillinger er lige nu slået op som akutjob på Jobnet.

Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl finder status for de mange 3F'ere i risikozonen alarmerende.

Læs Også:

Se også: Hundredvis af ansøgere til hvert akutjob 

- Ja, nu skal 3F'erne da vist til at læse til læge... De tal bestyrker mig bare i, at det her projekt er som en flyver. Vi har brug for at kunne se - gerne med et ugentligt redskab - hvilken retning vi flyver i. For der er døvlen-galme godt nok langt op til 12.500 job, siger han med henblik på regeringens målsæting for akutaftalen.

Er du i risikogruppen og står til at miste dagpengene i januar 2013, vil vi meget gerne tale med dig. Skriv til 1224@eb.dkeller: Send en SMS til 1224. (pris: alm. SMS-takst)

Læs meget mere om Helles 'tilbud' til de ledige 3F'ere i dagens avis.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Jakob Hansen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik