Skipper kalder justitsministeren i samråd

Enhedslistens kronprinsesse, Pernille Skipper, kalder justitsminister Morten Bødskov i samråd om PET

  • Pernille Skipper (EL) vil have mere åbenhed omkring PET (Foto: Magnus Holm/POLFOTO)
Pernille Skipper (EL) vil have mere åbenhed omkring PET (Foto: Magnus Holm/POLFOTO)

Den tidligere PET-agent, Morten Storm, kan i dagens udgave af Jyllands Posten fortælle, hvordan han hjalp CIA med at spore verdens mest eftersøgte terrorleder, Anwar al-Awlaki, der gik under navnet ’Internettets Osama Bin Laden’, og kort tid efter dræbte amerikanske dronefly Al-Qaeda-lederen.

Terrorist-drabet bliver hilst velkommen af værdiordfører i Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, men den holdning deler Enhedslistens Pernille Skipper ikke. Hun mener, at det er dybt problematisk, hvis den tidligere Bandidos-rocker og islamist, Morten Storm, taler sandt.

LÆS OGSÅ:

Se også: PET-agent afslørede topterrorist

- Hvis det er rigtigt, at PET har medvirket til at dræbe et andet menneske, hvad enten vi kan lide ham eller ej, uden henblik på at give ham en rettergang, så er det et stort problem. Vi skal overholde vores egne regler, der siger, at man slår ikke bevidst andre mennesker ihjel. De skal for en domstol, siger Pernille Skipper til ekstrabladet.dk.

Derfor vil Enhedslistens kronprinsesse have strammet reglerne for PET, når der senere på året skal laves ny lov den danske efterretningstjeneste.

- Morten Storm er jo ikke en almindelig PET-agent. Han er en civil agent, som PET har benyttet sig af. Men det er ikke reguleret, hvordan man må bruge denne type agent, og det skal blandt andet strammes op i en ny PET-lov, siger hun.

LÆS OGSÅ:

Se også: Pia K: Fuld opbakning til PET-aktion

Pernille Skipper har nu kaldt justitsminister Morten Bødskov (S) i samråd for at få redegjort for episoden, men det kan blive svært at få et svar, erkender hun.

- Det er ikke sikkert, at vi kan få svar, fordi PET er ret lukket land. Men det er jo et problem i sig selv. Vi ved ikke, hvordan PET arbejder, og om de overholder reglerne. Vi har et af de mest lukkede efterrretningstjenester i Danmark. Det går bare ikke, at så magtfuld en myndighed ikke bliver kontrolleret. Der skal mere åbenhed og kontrol om PET, siger Pernille Skipper.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik