Ny katastrofe-måling for SF: Villy i fare for at ryge ud

Ny måling er den dårligste for SF i mere end 30 år. Det kan sende Villy Søvndal ud i kulden ved næste valg

  • DEn ny katastrofemåling for SF betyder, at Søvndal er i fare for at ryge ud af Folketinget ved næste valg (foto: Jens Dresling, Polfoto)
DEn ny katastrofemåling for SF betyder, at Søvndal er i fare for at ryge ud af Folketinget ved næste valg (foto: Jens Dresling, Polfoto)

Villy Søvndals afgang som SF formand har sandt at sige ikke rettet op på SF nedadgående kurve i meningsmålingerne. Tværtimod.

Ifølge en ny meningsmåling, som Epinion har lavet for DR Nyheder, står partiet den svageste vælgeropbakning i 33 år.

Målingen viser, at SF står til 5,7 pct. af stemmerne, hvis der var valg i dag.

De katastrofale tal kan få alvorlige konsekvenser for Søvndal selv. Partiet står til at få 10 mandater, hvilket ville være en tilbagegang på seks mandater i forhold til folketingsvalget i 2011 - og det kan gå ud over Søvndals plads i Folketinget.

Ida Auken står stærkt
Udenrigsministeren er opstillet i Københavns Storkreds, hvor SF står til at miste to ud af tre mandater ifølge en prognose fra altinget.dk.

Dermed er der udsigt til, at Søvndal kommer til at kæmpe om den ene plads i Folketinget med miljøminister Ida Auken. Og hun bliver særdeles svær at slå for Søvndal, hvis popularitet er dalet markant efter valget for et år siden.

Ida Auken har således fået en stor opbakning i forbindelse med diskussionen om SF's kommende formand. Auken valgte dog ikke at stille op til kandidat til formandsposten.

Har ikke forklaret sig godt nok
Politisk ordfører for SF, Jesper Petersen, forklarer den dårlige måling med, at partiet ikke fik forklaret på valgaftenen, at man ikke ville kunne få alle valgløfter igennem.

- Vi lignede nogen, der havde vundet, og vi havde jo også vundet det, at Lars Løkke ikke længere skulle være statsminister. Men vi havde sådan set tabt stemmer, så vi ikke havde nok til at føre vores program ud i livet, siger Jesper Petersen til DR.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere