Enhedslisten dumper finansloven

Finansminister Bjarne Corydon skal smøge ærmerne op, inden han møder Enhedslisten

  • (Foto: Miriam Dalsgaard)
(Foto: Miriam Dalsgaard)

Som finansminister Bjarne Corydon (S) står i Finansministeriet og taler om regeringens finanslovsforslag for næste år skal han ikke regne med opbakning fra Enhedslisten.

Læs:

Se også: Corydon: Vi står stærkere end andre EU-lande

Der mangler nemlig først og fremmest en garanti for at ledige, der står over for at miste deres dagpenge, enten tilbydes et job eller får lov at beholde deres dagpenge. Samtidig skal det være lettere at genoptjene retten til dagpenge.

- De få midler regeringen vil afsætte til at uddanne arbejdsløse, der er ved at miste deres dagpenge, vil på ingen måde forhindre, at tusinder af ledige og deres familier rammes af en social katastrofe, siger Enhedslistens Frank Aaen.

- Det er et politisk valg, når der ikke gøres mere for beskæftigelsen. Og det er altså lodret forkert at stramme finanspolitikken i en tid med høj arbejdsløshed og dårlige konjunkturer, siger han.

Frank Aaen har i det hele taget svært ved at se i finanslovsforslaget, at Danmark fik en ny regering sidste år.

- Vi anerkender, at der er flere udmærkede forslag i regeringens udspil, men der er for meget genbrug af initiativer, der allerede er vedtaget. Der er alt for lidt, der viser, at denne regering for alvor gør en forskel i forhold til den forrige regering, siger Frank Aaen.

Ud over punktet om dagpengestramninger, vil Enhedslisten kræve mere grøn beskæftigelse og løft af velfærden.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere