K: Radikalt forældreforslag ender i hundeslagsmål

De radikales forslag, om at dele forældremyndigheden mellem både 3 og 4 personer, har fået familieordfører, Tom Behnke (K), helt op i det røde felt.

  • - Jo flere, der skal enes, jo vanskeligere bliver det - og barnet står tilbage som den sikre taber og kastebold, lyder kritikken fra familieordfører, Tom Behnke (K)
- Jo flere, der skal enes, jo vanskeligere bliver det - og barnet står tilbage som den sikre taber og kastebold, lyder kritikken fra familieordfører, Tom Behnke (K)

Det Radikale Venstres værdipolitiske forslag om at dele forældremyndigheden i de såkaldte ’regnbuefamilier’ falder ikke i god jord hos de konservatives familieordfører, Tom Behnke.

De radikales ligestillingsordfører Sofie Carsten Nielsens foreslår i dagens Metroxpress, at homoseksuelle par skal have lov til at dele forældremyndigheden mellem tre eller sågar fire personer, så alle parter kan tage del i retten over barnet.

Læs også:

Se også: De Radikale vil give børn fire forældre

Helt forkvaklet tankegang
Tom Behnke kalder forslaget ’typisk radikalt’ og mener at tankegangen de lægger for dagen er ’helt forkvaklet’.

- Skrækscenariet er jo, at der er fire forældre, og at de alle går fra hinanden. De skal så til at blive enige om, hvad der skal ske med barnet. Det bliver ét stort hundeslagsmål, hvor barnet bliver den sikre taber, siger Tom Behnke

Behnke mener ikke, at det radikale forslag har gang på jord og understreger, at hans holdning intet har med forældrenes køn eller seksualitet at gøre.

Læs også:

Se også: Børn kan komme i klemme med fire forældre

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere