Partier: Klip i kørekortet for at glemme selen

Det skal koste et klip i kørekortet og ikke blot en bøde at undlade at køre med sikkerhedssele, mener R og SF

Siden december 2011 har det kostet 1500 kroner i bøde at blive taget af politiet for at køre uden sele. Men den straf er ikke hård nok, mener Radikale Venstre, der vil skærpe straffen.

Fremover skal det koste et klip i kørekortet at glemme selen, mener partiet.

- Undersøgelser har vist, at det vil få flere til at tage selen på, hvis det giver et klip i kørekortet at glemme den, siger De Radikales retsordfører, Jeppe Mikkelsen, til DR Nyheder.

- Vi håber med forslaget, at vi kan få de sidste procent af danskerne til at tage selen på, således at vi kan få nedbragt antallet, der dør i trafikken, fordi de glemmer noget så fundamentalt som selen, siger han.

De Radikale bakkes op af regeringspartneren SF.

- Jeg er med på den værste, hvis det kan ændre på antallet af dræbte i trafikken. Det vigtige er, at vi på den letteste måde får nedbragt antallet af dødsfald i trafikken, siger trafikordfører Anne Baastrup (SF).

I Rådet for Sikker Trafik hilser man forslaget velkommen. Her har man i mange år langt pres på, at også manglende sikkerhedssele skal koste et klip i kørekortet.

- Når vi stopper bilister uden sikkerhedssele og spørger dem, hvad der skal til, før de vil bruge den, svarer de: Giv mig et klip i kørekortet. Og vi tror, at det vil reducere antallet af dræbte, siger direktør Anders Rosbo fra Rådet for Sikker Trafik til DR Nyheder.

Hos Socialdemokraterne er man ikke udelukkende positiv over for idéen, men man vil gerne være med til at se på forslaget.

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

Seneste i Dansk Politik

Hent flere

Seneste Nyheder

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Linette K. Jespersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen

Velkommen. Vi er rigtig glade for dit besøg!

Men vi er knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer.

Vores annoncer gør det muligt for os at tilbyde en stor del af vores indhold – helt gratis.
Hvis du tillader annoncer på ekstrabladet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Er du EKSTRA-abonnent?

Oplever du problemer? Kontakt webmaster@eb.dk

Når du besøger ekstrabladet.dk tjekker vi, om du blokerer annoncer. Sådan gør vi.