Dansk politik

Enhedslisten: Uklædeligt, Frede

Enhedslisten mener ikke, at kronprinsens udtalelser om sine privilegier er klædelige

  • I et interview med magasinet Euroman fortæller Frederik, at han ikke længere gider undskylde, at han har privilegier som kronprins. Den udtalelse falder Enhedslisten for brystet. (Foto på coveret: Jonas Bie, Euroman)
I et interview med magasinet Euroman fortæller Frederik, at han ikke længere gider undskylde, at han har privilegier som kronprins. Den udtalelse falder Enhedslisten for brystet. (Foto på coveret: Jonas Bie, Euroman)

Ydmyghed tak!

Hos Enhedslisten er man absolut ikke begejstret for kronprins Frederiks åbenhjertige udtalelser sine privilegier som kongelig.

- Jeg gider ikke længere skulle undskylde, at jeg er prins, og jeg har x antal privilegier, lyder udtalelsen bl.a. fra kronprinsen, som Enhedslistens Finn Sørensen nu reagerer på.

Læs: Kronprinsen: Fandeme nej, nu gider jeg ikke undskylde mere

- Det er selvfølgelig godt for Frede som person, at han har fået noget selvtillid. Men jeg synes, at han bør vise noget ydmyghed over for de mennesker, der betaler hans løn. Ikke mindst noget ydmyghed over for de mange tusinde arbejdsløse og førtidspensionister, der bliver ramt af den politik, som regeringen fører, og den økononiske krise, siger Finn Sørensen til ekstrabladet.dk.

- Jeg synes ikke, at det klæder ham at komme med sådan en udtalelse, fortsætter Enhedslisten-politikeren.

Skal ikke bare bagatellisere det
Finn Sørensen mener i høj grad, at det er på sin plads, at der bliver sat fokus på kongehusets privilegier.

- Kongehuset får en ganske pæn sum penge hvert år - betalt af skatteyderne. De bør i hvert fald vise noget ydmyghed over for de mennesker, der betaler deres løn.

- Alle mennesker, der har privilegier, skal være klar over, hvorfor de har dem. Og de skal ikke bare bagatellisere det, siger Finn Sørensen.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik