Hækkerup på smuttur til Afghanistan

Forsvarsminister Nick Hækkerup (S) har været på et tre dage langt besøg i Afghanistan

  • Under sit tre dages besøg i Afghanistan har Nick Hækkerup bl. a. besøgt de danske styrker og den amerikansk øverstkommanderende for den internationale ISAF-styrke, general John R. Allen. (Foto: Finn Frandsen/Polfoto)
Under sit tre dages besøg i Afghanistan har Nick Hækkerup bl. a. besøgt de danske styrker og den amerikansk øverstkommanderende for den internationale ISAF-styrke, general John R. Allen. (Foto: Finn Frandsen/Polfoto)

Forsvarsminister Nick Hækkerup (S) er søndag aften taget hjem fra et tre dage langt besøg i Afghanistan, hvor han blandt andet besøgte de danske soldate. Det oplyser Hærens Operative Kommando, HOK.

Besøget var Nick Hækkerups andet i Afghanistan, siden han i januar første gang besøgte de udsendte danske soldater som minister.

Denne gang blev det både til ophold og rundvisning i militærlejrene Camp Viking, Camp Tombstone og Camp Price, ligesom de danske styrker i Lashkar Gah, Kandahar og Mazar-e Sharif fik lejlighed til at hilse på forsvarsministeren.

- Det er de danske soldaters utrættelige indsats i Afghanistan, der gør Danmark i stand til at spille en vigtig rolle blandt de øvrige NATO-lande.

Sådan lød konklusionen fra ministeren - i følge HOK - da han besøgte de danske styrker i Helmand.

Under besøget i Afghanistan var forsvarsministeren også i hovedstaden Kabul. Her mødtes han med blandt andre den amerikansk øverstkommanderende for den internationale ISAF-styrke, general John R. Allen.

Også den afghanske forsvarsminister, Abdul Rahim Wardak, mødtes med den danske forsvarsminister.

/ritzau/

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere