Gå til artikel om 1 sek Gå til artikel
Gå til artikel
Dansk politik

Løkkes samba-chok: Må selv til lommerne

Han har tidlige sendt adskillige udgiftsbilag videre til sit ministerium, og han slap også for udgifterne for sin rygekabine. Men nu, hvor turen går til Rio med datteren, må Løkke selv til lommerne

  • Løkke må selv betale for en del af turen til USA/Rio (foto: Thomas Sjørup)
Løkke må selv betale for en del af turen til USA/Rio (foto: Thomas Sjørup)
1/2
Næste »

Det er en bemærkelsesværdig tur, Lars Løkke Rasmussen er på til Rio.

På vej til den brasilianske stor by tog Venstre-formanden - stik mod sin forklaring til offentligheden - lidt af en afstikker til USA for at hente datteren Lisa.

Læs:

Se også: Løkkes Rio-rejse er fup - Han er på ferie med datteren

Men her slutter det ikke: En del af udgifterne til al postyret, som slutter med hjemkomsten tirsdag, bliver betalt af Løkke selv.

Plejer at slippe
Den slags er ellers ikke hverdag for Løkke. Tilbage i tiden som indenrigs- og sundhedsminister bar han selv det mindste bilag ind til ministeriet til refusion. Dermed kom skatteborgerne til at hænge på alt fra en pakke lakridspastiller til en kop kaffe på tankstationen i Græsted.

Da Ekstra Bladet tidligere på året kunne afsløre, at Løkke havde pulset løs i privat rygekabine, slap den tidligere statsminister også for at skulle til lommerne. Regningen på 110.600 kr. valgte hans parti Venstre at betale.

Læs: Venstre betaler for Løkkes rygekabine

Men under Løkkes USA/Rio-tur har noget tilsyneladende ændret sig. Det fremgår af den noget komplicerede udgiftsplan, som Løkkes særlige rådgiver, Mikael Børsting, har oplyst til ekstrabladet.dk.

Læs også:

21468036 - 06_01_2011 - Løkke_ LO-bosser er usolidariske - SJØRUP THOMAS Dansk politik - 20. jun. 2012 Her er Løkkes sande rejseprogram

Regninger til højre og venstre
Løkkes flytur i søndags fra København til Chicago for at hente Lisa har han selv skullet betale.

I går drog de to videre til Rio. Datterens billet betales af familien Løkke, mens udgifter til hans egen billet bliver dækket af Global Green Growth Institute (GGGI). Vækstorganisationen, der i går udnævnte Løkke til bestyrelsesformand.

Som GGGI's bestyrelsesformand skal Løkke deltage i officielle møder i dag og i morgen. Derfor bliver hans hotel i Rio frem til fredag betalt af vækstorganisationen.

Løkke har imidlertid valgt at forlænge Rio-opholdet frem til mandag. Hotel-regningen for disse dage bliver betalt af Venstre. Skulle datterens tilstedeværelse betyde ekstra hoteludgifter, bliver disse betalt af familien Løkke.

Endelig betaler GGGI Løkkes billet fra Rio til København, mens Lisas udgifter til flyrejsen bliver betalt af familien Løkke.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik