Mange SF'ere har overvejet at melde sig ud

Næsten halvdelen af partiets medlemmer har gået med tanker om at sige farvel til SF, viser undersøgelse

Seneste Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Samtidig med at Astrid Krag og Annette Vilhelmsen har indledt slutspurten i formandsvalget i SF, så afslører en ny undersøgelse en udbredt fremmedgørelse, frustration og utilfredshed med topstyringen blandt partiets medlemmer.

43 procent af SF's medlemmer har inden for det seneste år overvejet at melde sig ud af partiet, mens de tilsvarende tal for Socialdemokraterne og Konservative - som også har oplevet vælgerflugt - kun er henholdsvis 21 og 29 procent.

Samlet har 20 procent af alle partiers medlemmer overvejet at opgive partibogen inden for det seneste år, skriver Information.

- SF's medlemmer er faktisk ikke splittet specielt meget, hverken når det drejer sig om økonomiske og værdimæssige spørgsmål, siger lektor Karina Kosiara-Pedersen fra Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet.

- Men de reagerer mod partitoppen, fordi de er blevet holdt uden for i så lang tid. Og fordi det måske er lidt hårdt at finde ud af, hvad det koster at være i regering, tilføjer hun.

SF-medlemmerne er ikke blot 'lidt pigesure' over at være blevet holdt udenfor, lyder det fra Karina Kosiara-Pedersen.

- Spørgsmålet er, om partitoppen respekterer den kultur, som der har været i partiet. Medlemmerne havde forventet noget mere inddragelse, siger hun.

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Ledende digital redaktør:Anders Refnov
EKSTRA-redaktør:Lisbeth Langwadt
Nyhedsredaktør lige nu:Mikkel Selin
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk