Krag: Vilhelmsens linje kan true regeringen

Astrid Krag skruer op for retorikken og advarer mod Annette Vilhelmsens linje. Kan true regeringen, lyder det

  • Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Astrid Krag advarer nu mod Annette Vilhelmsens linje i forhold til dagpenge. Kritiserer SF regeringens politik på flere centrale områder, 'så må jeg sige, at jeg tror, at regeringsprojektet er truet'.

Det er meldingen fra Astrid Krag i en tale, som hun skal holde i forbindelse med en debat med Annette Vilhelmsen søndag. Dermed skruer hun op for retorikken i kampen om at blive SF’s næste formand.

Angrebet er nemlig direkte rettet mod Annette Vilhelmsen.

Astrid Krag fortæller om folketingsmedlem Eigil Andersen, der forleden foreslog, at dagpengeperioden skal forlænges.

- Annettes reaktion på DR var, at vi da står bag aftalerne - men at man 'må have lov til at lufte sin frustration'. Jeg stoler på, at Annette vil regeringssamarbejdet, siger hun i talen, men fortsætter.

- Men hvis det er den linje, vi forfølger på politikområde efter politikområde - og særligt, der hvor kompromiserne har været svære at indgå - så må jeg sige, at jeg tror, at regeringsprojektet er truet.

Netop forringelserne af dagpenge med en kortere dagpengeperiode og en længere periode for at genoptjene retten til dagpenge har været svær at sluge for store dele af SF.

I talen rækker Astrid Krag også hånden ud mod Annette Vilhelmsen, hvis Krag altså bliver formand.

- Jeg vil ikke gå i detaljer med holdopstillingen. Men jeg kan love et: Det bliver naturligvis et hold, hvor Annette kommer i forreste række, lyder det i talen.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik