DSU om Mette F's dagpenge-politik: 'Vanvittigt'

Socialdemokraternes ynglinge skaber problemer for Mette og Helle

  • Mette Frederiksen og regeringen bliver nu præsenteret for et DSU-krav om at halvere genoptjeningskravet for dagpenge. (Foto: Rene Schötze)
Mette Frederiksen og regeringen bliver nu præsenteret for et DSU-krav om at halvere genoptjeningskravet for dagpenge. (Foto: Rene Schötze)

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) kræver nu, at genoptjeningskravet til dagpenge halveres fra 52 til 26 uger. Det skriver ungdomsorganisationen i en pressemeddelelse.

Et krav der går lodret imod beskæftigelsesminister Mette Frederiksens og regeringens egen politik om at holde fast i genoptjeningskravet på 52 uger.

Læs Også:Halveringen af genoptjeningskravet skal ifølge DSU ske for at undgå, at en stor gruppe af danskere bliver permanent parkeret uden adgang til dagpengesystemet. DSU'erne hæfter sig ved, at prisen for at halvere genoptjeningsperioden er beskeden og undrer sig samtidig over den stærke radikale modvilje.

- I forbindelse med finanslovsforhandlingerne må det være regeringens klare hovedprioritet at få genoptjeningskravet halveret. Det er vanvittigt at stille krav om et helt års arbejde, når arbejdsløsheden er så tårnhøj, som den er i øjeblikket. I det store perspektiv er det jo småpenge vi taler om - godt 70 millioner ud af et budget på knap 700 milliarder. Men for den enkelte arbejdsløse gør det en kæmpe forskel, lyder det fra DSU-formand Camilla Schwalbe i pressemeddelelsen.

Læs Også:

Se også: Nyrups appel: Gi' nu Helle en chance

På weekendens socialdemokratiske kongres i Aalborg talte DSU-formand Camilla Schwalbe varmt for en halvering af det såkaldte genoptjeningskrav inden for dagpengeområdet. Genoptjeningskravet blev i 2012 fordoblet, så man frem for 26 uger nu skal arbejde 52 uger inden for de sidste tre år for at blive berettiget til dagpenge. DSU-formandens krav blev senere på kongressen gentaget af blandt andre tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, og blev modtaget med stående klapsalver fra baglandet.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik