SF-kandidater holder ministerliste skjult

Hverken Astrid Krag eller Annette Vilhelmsen vil fortælle, hvem de ønsker som ministre, hvis de vinder SF-valg

  • (Fotocollage: Niels Hougaard)
(Fotocollage: Niels Hougaard)

Seneste Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Skal Ole Sohn fortsat være erhvervs- og vækstminister, hvis Astrid Krag bliver formand for SF? Og kan skatteminister Thor Möger Pedersen fortsætte på posten, hvis hans nye chef hedder Annette Vilhelmsen?

De spørgsmål må SF's ministerhold vente med at få svar på, indtil formandsvalget er overstået.

Det fastslog både den 29-årige sundhedsminister Astrid Krag og den 52-årige erhvervsordfører Annette Vilhelmsen, da de søndag deltog i det første af ti debatmøder med SF's medlemmer i forbindelse med partiets valg af ny formand.

Annette Vilhelmsen valgte at holde et blankt A4-papir frem, da hun på debatmøde i Herning blev spurgt om, hvordan hendes ministerliste ser ud.

- Det handler ikke om, hvem der skal være minister, men hvem der skal være formand. Hvis jeg bliver formand, så sætter jeg et godt hold.

- Jeg synes også, at vi har et godt hold nu, men det er ikke det, som formandsvalget handler om, siger Annette Vilhelmsen.

De øvrige fem ministre på SF's ministerhold har alle stillet sig bag sundhedsminister Astrid Krag, og det kunne dermed tyde på, at de regner med at kunne fortsætte på deres poster, hvis Astrid Krag vinder.

Men på Christiansborg løber rygterne imidlertid om en ministerrokade uanset, hvem der vinder formandsvalget.

Astrid Krag afviser dog, at hun overvejer en rokade, som vil fjerne erhvervs- og vækstminister Ole Sohn, hvis hun bliver formand.

- Det er ikke mig, der står bag de rygter, siger Astrid Krag, som mener, at der generelt cirkulere alt for meget sladder blandt journalisterne i forbindelse med formandsvalget i SF.

- Vi har diskuteret, om vi skal tage pay per view for at følge med i SF's formandsvalgkamp, fordi vi giver så meget godt stof til journalisterne på Christiansborg, siger Astrid Krag.

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Ledende digital redaktør:Anders Refnov
EKSTRA-redaktør:Lisbeth Langwadt
Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk