DF om kritik fra Thorning: Hun er presset

Det passer ikke, når Thorning anklager Dansk Folkeparti for lønpres, siger Kristian Thulesen Dahl (DF)

(Foto: Torben Stroyer/JP)
(Foto: Torben Stroyer/JP)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt må være kraftigt i klemme, når hun anklager Dansk Folkeparti for at ville trykke danske arbejderes lønninger ned til 30 kroner i timen ved at åbne for udenlandsk arbejdskraft.

Sådan siger DF's ny leder Kristian Thulesen Dahl til Thornings opfordring lørdag til ham på Socialdemokraternes kongres i Aalborg om at forkaste forslaget om, at fagforeninger ikke må konflikte mod arbejdsgivere, som har tegnet overenskomst med en anden fagforening.

- Helle Thorning-Schmidt må være en meget presset statsminister. Hun taler mod bedre vidende. Vi vil ikke have polske lønninger på 30 kroner i timen, siger Kristian Thulesen Dahl.

Dansk Folkeparti og Venstre har fremsat konfliktforslaget som beslutningsforslag i Folketinget.

Det følger efter den langvarige faglige konflikt, hvor 3F har blokeret Restaurant Vejlegården i Vejle og lavet sympatikonflikt, så restauranten ikke får hentet skrald eller leveret post.

- Problemet for danske lønmodtagere er lønpres fra udenlandske arbejdere i Danmark. Der er lovligt registreret 60.000 østeuropæiske arbejdere. Samtidig savner 160.000 danskere job, påpeger Kristian Thulesen Dahl.

- Det kræver ikke den store eksamen i matematik til at forstå, at problemerne ville være mindre, hvis der ikke var 60.000 østeuropæiske arbejdere i landet.

- Det er Helle Thorning-Schmidt og hendes regering, som har skabt problemet ved at åbne for østeuropæerne, mener han.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen