Unge socialdemokrater jubler over finansskat

Socialdemokratisk Ungdom har hænderne i vejret, efter partiet har åbnet døren for en europæisk finansskat.

Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Socialdemokraternes Dansk Socialdemokratisk Ungdom er utroligt glade for, at regeringspartiet på sin partikongres har besluttet at åbne døren for at indføre en skat på finansielle transaktioner - den såkaldte Tobin-skat - på europæisk plan.

Det siger formanden for DSU, Camilla Schwalbe til Ritzau.

- Nu er det jo socialdemokratisk politik, at man ønsker en finansskat, og det skal man selvfølgelig arbejde ihærdigt for.

- Både SF og de Radikales bagland er positive over for det, så jeg synes, det er helt oplagt, at man får den her dagsorden op med det samme, siger hun til Ritzau.

I det eksisterende regeringsgrundlag er finansskatten nævnt, men der er det en forudsætning, at den skal indføres på globalt plan.

Det har derfor ikke været aktuelt fra dansk side, når skatten har været nævnt i EU-sammenhænge. Men nu har partiet altså lagt op til, at din finansielle sektor skal strammes yderligere.

- Det handler om, at vi skal have en strammere regulering af den finansielle sektor, så vi kan ramme dem, der har som levebrød at spekulere i andre menneskers nederlag, siger Camilla Schwalbe.

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Ledende digital redaktør:Anders Refnov
EKSTRA-redaktør:Lisbeth Langwadt
Nyhedsredaktør lige nu:Kim Vangkilde
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk