SF's grå elefanter i krig mod Astrid

To af SF's absolutte veteraner, Aage Frandsen og Kristen Touborg, er nu gået ind i formandskampen og ved at støtte Astrid Krags modkandidat

SF-formandskandidaten Annette Vilhelmsen får nu støtte fra to af partiets tunge drenge.

Som Ekstra Bladet skriver i dag, har det mangeårige folketingsmedlem Kristen Touborg taget bladet fra munden og har meldt ud, at han støtter Vilhelmsen i kampen mod den anden formandskandidat, sundhedsminister Astrid Krag.

Touborg har nu fået følgeskab af en anden parti-veteran, nestoren Aage Frandsen.

- Annette Vilhelmsen er velegnet og dygtig. Hun er i stand til at samle SF i denne situation, hvor det kan virke, som om der er stor forskellighed, siger Aage Frandsen til DR Nyheder.

Han fremhæver, at Annette Vilhelmsen ikke tilhører nogen bestemt gruppering. Hun er sig selv og kan ikke sættes i bås.

- Annette Vilhelmsen har en bred baggrund. Hun har siddet i kommunalbestyrelsen i mange år og har en stor livserfaring. Og så har hun et bredt netværk, også i forhold til også andre end medlemmer af SF.

Læs også:

Related content

Ministerhold støtter Astrid
Dermed er der udsigt til, at der kommer til at udspille sig lidt af en kamp om formandsposten den kommende tid. For det er ikke kun Vilhelmsen, der er i stand til at samle stærke støtter til sit kandidatur.

ekstrabladet.dk erfarer således, at et samlet SF-ministerhold støtter op om Astrid Krag.

Ser man på partiets folketingsgruppe, er denne splittet op i to lige store dele på spørgsmålet - det samme gælder partiets magtfulde landsledelse.

Læs også:

Related content

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere