Ida Auken: - Hvis alle levede som mig, var vi fucked

Danmarks miljøminister er midt i en udvikling - og har i den proces skiftet ladcyklen ud med en sort Mercedes

  • 34-årige Ida Auken fortæller i EKSTRA lørdag om, hvordan det har præget hende at være seneste skud på det politiske Auken-træ. - Jeg har følt mig meget presset over at skulle leve op til noget - alene på grund af mit navn, siger hun. (Foto: Carsten Snejbjerg)
34-årige Ida Auken fortæller i EKSTRA lørdag om, hvordan det har præget hende at være seneste skud på det politiske Auken-træ. - Jeg har følt mig meget presset over at skulle leve op til noget - alene på grund af mit navn, siger hun. (Foto: Carsten Snejbjerg)
1/2
Næste »

Læs: Ida Auken: Jeg vil have et liv

Det har været en kæmpe omvæltning for Ida Auken at gå fra at sidde i opposition til at være ved magten, siger hun til EKSTRA, der lørdag bringer et stort og ærligt interview med den 34-årige minister.

Hun er pt landets mest populære af slagsen - og blev nævnt som det oplagte bud på en arvtager som formand for SF, da Villy Søvndal annoncerede sin afgang.

En post hun dog valgte ikke at gå efter.

Læs: Årets familiefoto: Alle vil i seng med Ida

En del af den omvæltning, Ida tog hul på den 3. oktober sidste år, da hun fik overdraget nøglerne til Miljøministeriet, har været at skifte ladcyklen ud med en sort minister-Mercedes - af den slags, der kommer med chauffør.

I den tilbagelægger hun tusindvis af miljøskadelige kilometer. Når hun da ikke lige flyver verden rundt og deltager i forskellige møder.

- Det er klart, at jeg nogle gange kan synes, det er absurd, at jeg den ene dag afleverer min søn i vuggestue om morgenen, flyver til Amsterdam og deltager i en konference, flyver hjem og når at hente ham igen.

- Ja, hvordan ser dit CO2-regnskab egentlig ud?

- Altså, hvis vi alle sammen levede som mig, var vi fucked. Det håber jeg virkelig ikke, der er mange, der gør, siger Ida Auken til EKSTRA.

I EKSTRA kan du lørdag læse det ærlige interview med Ida Auken, hvor hun også fortæller om, hvordan hun det meste af sit liv har forsøgt at tage afstand fra sit efternavn og arven fra det, hvordan det var at vokse op med en mor, der aldrig var hjemme, og hvordan hun selv har det med at være meget væk fra sin halvandetårige søn.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere