Hun er Mög-ungens marionetdukke

Flere kilder peger på, at Astrid Krag som kommende SF-formand reelt vil betyde, at Thor Möger sidder på magten

  • Med Astrid Krag som SF-formand vil Thor Möger bestyrke sin magt i SF, mener flere kilder (foto: Niels Hougaard, Polfoto)
Med Astrid Krag som SF-formand vil Thor Möger bestyrke sin magt i SF, mener flere kilder (foto: Niels Hougaard, Polfoto)

Thor Möger og hans alliancepartnere - herunder politisk ordfører i SF Jesper Petersen - har en plan: Sundhedsminister Astrid Krag skal overtage formandsposten efter Villy Søvndal.

For det første er Krag en del af Möger og Jesper Petersens fløj, men ikke mindst et andet vigtigt forhold spiller ind, lyder det fra et medlem af SF's folketingsgruppe:

- Astrid er ikke særlig stærk, og det passer Thor fint. Så kan han stadig styre det hele.

Flere SF-kilder bekræfter uafhængigt af hinanden dette billede. Det passer således Möger glimrende at få en formand, der kan fungere som hans marionetdukke.

- Astrid bliver frontfigur, men det bliver Thor Møger og hans folk der kommer til at bestemme det hele, lyder det fra en anden SF-kilde.

Læs også:

Se også: Mögungen dolkede Villy i ryggen

'Jeg har ikke gjort min stilling klar'
Astrid Krag har endnu ikke officielt meldt sit kandidatur til formandsposten ud.

'Jeg har ikke gjort min stilling klar,' skrev hun i går på sin Facebook-profil, efter at Villy Søvndal havde annonceret, at han træder tilbage som SF-formand.

Flere SF-kilder beretter dog om, at det blot er et spørgsmål om tid, før Astrid Krag melder ud, at hun går efter at blive Søvndals afløser.

Læs også:

Se også: Krig og kaos

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere