Her er mailen til Arnfeldt om Helles økonomi

Peter Arnfeldts ven sendte ham mail om Helles bolig- og skatteforhold

  • Arnfeldt modtog mail om Helles privatøkonomi (Foto: Dong)
Arnfeldt modtog mail om Helles privatøkonomi (Foto: Dong)

Ekstra Bladet kan nu afsløre den mail, Peter Arnfeldt fik tilsendt af sin ven, den tidligere Venstre-rådgiver Ole Buhl. Mailen blev i 2010 videregivet som tip til Ekstra Bladets Jan Kjærgaard.

Indholdet af beskeden bygger på gætterier om Helle Thorning Schmidts og Stephen Kinnocks privatøkonomi - og modsat hvad Peter Arnfeldt forklarede for skattesagskommissionen i onsdags, fremstår skriverierne ikke umiddelbart som hjælpsomme over for Thorning.

Peter Arnfeldt vil ikke kommentere mailen over for ekstrabladet.dk, da Ekstra Bladet 'er part' i sagen.

Læs Også:

Se også: Ven sendte Helle-tip til Arnfeldt: Peter har svigtet mig

Læs Også:

Se også: Arnfeldt løj for dommer

---

From: ole buhl

3. august 2010 11.34

To: Peter Arnfeldt <peterarnfeldt@hotmail.com>

Subject: Helle og LondonHej Peter

Ja, jeg savner jo lidt dine kyndige analyser om Helle….

Men i forhold til London-lejligheden er jeg ret sikker på følgende – lovlige, hvis manden ikke er skattepligtig i DK – konstruktion, som de betjener sig af:Helle har fornyeligt heftigt belånt huset. Hvorfor? Jeg tror ikke, at det skyldes pengemangel, jeg tror der imod at det skyldes, at hun har brugt penge til at nedbringe gæld i deres fælles lejlighed – da der ikke er så stort rentefradrag (gæt) i England og hun derfor skatteoptimerer (lovligt) den vej rundt ved ene at stå for afdrag på gæld (med rentefradragsret i sin danske indkomst), mens mand kan bruge deres fælles penge på at investere i frie midler i London og Schweiz og ikke blive beskattet så hårdt (lavere afkastbeskatning i London og Schweiz end DK). Altså for så vidt gæt lukrerer mand på danske skattesystem og for så vidt angår investering lukrerer Helle på engelske system (da de jo er gift og derfor har fuldstændigt formuefællesskab). Så en kobling mellem hvorfor hun pludseligt optager store lån i DK og historien om lejligheden i London kunne være nydelig.

Og det ved Helle godt. Så derfor har hun også hele tiden vidst, at hun ikke kan ”tørre” sagen af på manden.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik