Tusindvis af arbejdsløse får 0 kr.

Ministerium skønner, at 9-16.000 mister deres dagpenge i 2013. Halvdelen af dem vil ikke kunne få kontanthjælp

  • (Foto: Torben Åndahl)
(Foto: Torben Åndahl)

Fagbevægelsen og venstrefløjen har advaret mod voldsomme konsekvenser, når den forkortede dagpengeperiode træder i kraft til nytår.

Nu anerkender Beskæftigelsesministeriet, at tusinder kan stå helt uden en indtægt, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Ministeriet opjusterede for nylig sit skøn for, hvor mange der falder ud af dagpengesystemet i 2013 fra 2.000-4.000 til 9.000-16.000.

Læs også:

Se også: Sass' jernnæve rammer ledige: I må skifte fag!

I sine modeller regner ministeriet med, at halvdelen - svarende til imellem 4.500 og 8.000 personer - ikke vil kunne få kontanthjælp, fordi de har en formue på over 10.000 kr., værdier - for eksempel en bil - der kan sælges eller en ægtefælle med en indkomst.

Direktør for landets a-kasser i AK-samvirke Verner Sand Kirk mener, at konsekvenserne af stramningerne langt om længe er ved at gå op for regeringen:

- Det er godt, for så kan vi få en seriøs diskussion om, hvad der skal til for at afhjælpe det," siger direktøren, der forudser, at mange vil blive tvunget til at sælge deres hus på et fastfrosset boligmarked:

- De vil ikke kunne betale terminer, når de i forvejen har suget på labben i et par år på dagpenge og nu ikke kan få noget som helst, siger Verner Sand Kirk til Jyllands-Posten.

Læs også:

Se også: Johanne: Vi er tæt på ultimative krav

Formand for Kommunernes Landsforening KL Erik Nielsen (S) mener, at det vil få katastrofale konsekvenser for den enkelte og beder regeringen om at hjælpe dem, der hverken kan få dagpenge eller kontanthjælp:

- I dag er reglerne uklare, og vi er nødt til at have mulighed for fortsat at aktivere dem, som falder ud af systemet, og vi er nødt til at have penge til det, siger Erik Nielsen.

Han vil samtidig give ledige ufaglærte over 30 år mulighed for at uddanne sig, for eksempel på dobbelt SU-takst.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik