Gå til artikel om 1 sek Gå til artikel
Gå til artikel
Dansk politik

Socialdemokraterne i storstilet kampagne-angreb

Det vil føre til lønninger på polsk niveau, hvis Venstre og DF kommer til magten, lyder det fra Socialdemokraterne i stor annoncekampagne

1/2
Næste »

Socialdemokraterne varmer op til dagens sommergruppemøde med et hårdt angreb på Venstre og DF.

I bedste valgkamp-stil har partiet rykket store annoncer ind i landets aviser med budskabet 'Venstre og Dansk Folkeparti vil pille ved din løn'.

'I Polen tjener en industriarbejder i snit 6.155 kr. om måneden, i Estland er det 7.280 kr. Og i Portugal får en industriarbejder i snit 9.007 kr. om måneden. Hvis det står til Venstre og Dansk Folkeparti, kan vi få de lønninger i Danmark', skriver Socialdemokraterne i kampagnen.

Socialdemokraternes angreb bunder i et lovforslag, som de to oppositionspartier stillede i forbindelse med konflikten om Restaurant Vejlegården.

Forslaget går ud på at forbyde blokader mod arbejdsgivere, der allerede er dækket af en overenskomst med en landsdækkende fagforening. Venstre og DF vil på den måde fritstille de danske arbejdere, så de kan vælge den overenskomst, de vil arbejde under.

Saver benene væk under danskerne
- Forslaget vil save benene væk under danskernes løn- og arbejdsvilkår. Det fratager danskerne muligheden for at sige fra over for lønninger på polsk eller portugisisk niveau, siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, til ekstrabladet.dk.

- Det er ikke hver dag, I rykker helsideannoncer ind i de store dagblade. Er det her udtryk for, at I er i så stor en krise, at I må tage ekstraordinære midler i brug?

- Nej, det er et udtryk for, at lovforslaget er et meget alvorligt angreb på danskernes løn- og arbejdsvilkår.

V: Vi piller ikke ved lønnen
Venstres gruppeformand, Kristian Jensen, afviser fuldstændig, at forslaget vil gå ud over folks løn.

- Socialdemokratiets krise får dem tilsyneladende til at være utrolig skingre i deres tone. Sagen er, at vi ikke vil pille ved folks løn. Vi vil sikre folk frihed til at vælge, hvilken overenskomst de ønsker at være ansat under, siger Venstres gruppeformand, Kristian Jensen til Politiken.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik