Fra forældreløs til folkeeje

Den nu 90-årige Anker Jørgensen har set og oplevet meget i sit lange liv. Se billederne af Danmarks sidste arbejder i statsministerstolen

  • Anker Jørgensen i højt humør på kommunalvalgaftenen i 2009, hvor hans gode ven, nordjyden Frank Jensen, vandt overborgmesterposten i København. (Foto: Uffe Frandsen/Polfoto)
Anker Jørgensen i højt humør på kommunalvalgaftenen i 2009, hvor hans gode ven, nordjyden Frank Jensen, vandt overborgmesterposten i København. (Foto: Uffe Frandsen/Polfoto)

Tidligere statsminister og formand for Socialdemokratiet, Anker Henrik Jørgensen, fylder 90 år. Manden fik til alles - inklusive sin egen - store overraskelse statsministerposten overdraget af Jens Otto Krag dagen efter folkeafstemningen 2. oktober 1972, som førte Danmark ind i Fællesmarkedet (EF - nu EU).

I de mellemliggende år blev Anker folkeeje, og selv i dag, mange år efter hans farvel til politik, er der dem, som synes, at alt var meget bedre, da Danmarks sidste arbejdsmand på statsministerposten styrede landet.

Andre mener, at Anker var en katastrofe på posten - en kendsgerning er det, at han kom til at fægte sig frem i et kaotisk Folketing under internationale kriser, som ikke gjorde det nemmere at lede et lille, velbjerget land.Anker mødte høj og lav i sin statsministertid. Også bagefter har han været synlig frem til folketingsvalget i september i fjor.

Handikappet efter et par grimme fald i vinter har Anker Jørgensen måttet drosle kraftigt ned og opholder sig nu mest i sit hjem på Langgadehus i Valby.

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

Seneste i Dansk Politik

Hent flere

Seneste Nyheder

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen

Velkommen. Vi er rigtig glade for dit besøg!

Men vi er knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer.

Vores annoncer gør det muligt for os at tilbyde en stor del af vores indhold – helt gratis.
Hvis du tillader annoncer på ekstrabladet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Er du EKSTRA-abonnent?

Oplever du problemer? Kontakt webmaster@eb.dk

Når du besøger ekstrabladet.dk tjekker vi, om du blokerer annoncer. Sådan gør vi.