Fra forældreløs til folkeeje

Den nu 90-årige Anker Jørgensen har set og oplevet meget i sit lange liv. Se billederne af Danmarks sidste arbejder i statsministerstolen

  • Anker Jørgensen i højt humør på kommunalvalgaftenen i 2009, hvor hans gode ven, nordjyden Frank Jensen, vandt overborgmesterposten i København. (Foto: Uffe Frandsen/Polfoto)
Anker Jørgensen i højt humør på kommunalvalgaftenen i 2009, hvor hans gode ven, nordjyden Frank Jensen, vandt overborgmesterposten i København. (Foto: Uffe Frandsen/Polfoto)

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Tidligere statsminister og formand for Socialdemokratiet, Anker Henrik Jørgensen, fylder 90 år. Manden fik til alles - inklusive sin egen - store overraskelse statsministerposten overdraget af Jens Otto Krag dagen efter folkeafstemningen 2. oktober 1972, som førte Danmark ind i Fællesmarkedet (EF - nu EU).

I de mellemliggende år blev Anker folkeeje, og selv i dag, mange år efter hans farvel til politik, er der dem, som synes, at alt var meget bedre, da Danmarks sidste arbejdsmand på statsministerposten styrede landet.

Andre mener, at Anker var en katastrofe på posten - en kendsgerning er det, at han kom til at fægte sig frem i et kaotisk Folketing under internationale kriser, som ikke gjorde det nemmere at lede et lille, velbjerget land.Anker mødte høj og lav i sin statsministertid. Også bagefter har han været synlig frem til folketingsvalget i september i fjor.

Handikappet efter et par grimme fald i vinter har Anker Jørgensen måttet drosle kraftigt ned og opholder sig nu mest i sit hjem på Langgadehus i Valby.

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Ledende digital redaktør:Anders Refnov
EKSTRA-redaktør:Lisbeth Langwadt
Nyhedsredaktør lige nu:Peter Roelsgaard
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk