TV: Politikere giver gidsler den kolde skulder

Flere politikere vil lægge pres på regeringen for at få de danske gidsler hjem fra Somalia. Andre mener, at Ekstra Bladet og danskerne skal holde mund om sagen. SE TV-KLIP

  • Ekstra Bladet havde medbragt dette skilt til Folketingets åbning. Billedet af gidslerne Søren og Eddy skulle minde politikerne om den tragiske situation. (Foto: Screendump fra tv-klip)
Ekstra Bladet havde medbragt dette skilt til Folketingets åbning. Billedet af gidslerne Søren og Eddy skulle minde politikerne om den tragiske situation. (Foto: Screendump fra tv-klip)
1/5
Næste »

Ekstra Bladet TV konfronterer folketingspolitikerne med at de danske gidsler har siddet i Somalia alt for længe - Se deres reaktion i tv-klippet herover
-----------------------------------------------------

I 628 dage har Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez siddet med en maskinpistol mod tindingen og ventet på, at rederiet Shipcraft betaler somaliske pirater en løsesum, så de kan komme hjem.

Men det er endnu ikke sket, og derfor er demonstranter i dag - på Folketingets åbningsdag - mødt op foran Christiansborg for at råbe politikerne op.

Det er til at græde over
En af dem er Jeannie Lund.

- Det er vigtigt at få Søren, Eddy og sømændene hjem. Det kan ikke være rigtigt, at vi udviser sådan en ligegyldighed over for vores egne landsmænd. Det er til at græde over, siger Jeannie Lund.

Læs også:

Se også: Gidsler i 600 dage - nu kan kun én ting redde dem

Sammen med repræsentanter fra 3F, sømænd og gidslernes bekendte, er hun troppet op, fordi hun mener, at politikerne skal råbes op, da Shipcraft i mere end 20 måneder ikke har formået at få de seks gidsler hjem.

Tavse politikere
Men bag Christiansborgs mure er meningerne delte. Hverken statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), Margrethe Vestager (R), Claus Hjort Frederiksen (V), Christine Antorini (S) eller Pia Kjærsgaard (DF) ønsker at svare på Ekstra Bladets spørgsmål, da vi viser dem stor plakat med Søren og Eddy for at minde dem om gidslernes tragiske situation.

Læs også:

Se også: NATO vil have åbenhed om gidsler

Søren Espersen (DF) stiller dog gerne op til interview. Han er mildest talt ikke begejstret for, at demonstranterne og Ekstra Bladet sætter fokus på gidslerne.

- Ekstra Bladet skal holde op med sin kampagne. Og det er helt ærlig snak. I gør mere skade end gavn. Ekstra Bladet skulle holde sin mund, så går tingene meget nemmere i forhold til gidslerne. I gør de gidsler en bjørnetjeneste, siger Søren Espersen.

Læs også: Se også: Pilou Asbæk: Jeg fatter ikke, hvordan Søren og Eddy overlever Pilou Asbæk: Jeg fatter ikke, hvordan Søren og Eddy overlever

Enhedslistens Per Clausen er dog af en anden overbevisning. Han tror, at det vil fremme processen, at medierne blander sig.

- Vi må hele tiden være er opmærksom på problemstillingen. Og den danske regering skal gøre alt, hvad der overhovedet er muligt for at få dem fri. Selvfølgelig i samarbejde med rederiet, som har et klart medansvar for, at de er i den situation, siger han.

Se hvad politikerne svarer - eller ikke svarer - i tv-klippet over artiklen.

Alvorlig kritik i gidselsagen
- læs pressenævnets afgørelse her

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik