Politikere: Drop islamist-samarbejdet, Brøndby

Både røde og blå politikere kritiserer Brøndby-top for at holde oplæg i klub styret af Hizb ut-Tahrir-profil

En række udlændinge- og integrationsordførere på Christiansborg er absolut ikke begejstrede for, at sportsdirektør i Brøndby IF, Per Rud, i aften tropper op til et arrangement i fodboldklubben Brøndby Strand IK.

I spidsen for klubben sidder nemlig medlemmer fra den islamistiske organisation Hizb ut-Tahrir.

Se også: Brøndby-chef samarbejder med islamister

Her er, hvad Christiansborg-politikerne siger til sagen

Martin Henriksen, udlændingeordfører Dansk Folkeparti:

– Det sender et uheldigt signal om, at man godt kan samarbejde med hardcore islamister. Det synes jeg, at alle fodboldklubber i Danmark – herunder Brøndby IF – skal holde sig fra. Man gør det klart over for unge mennesker, at det er i orden at have noget at gøre med Hizb ut-Tahrir.

Mette Reissmann, udlændingeordfører Socialdemokraterne:

– Brøndby IF skal overhovedet ikke samarbejde med den klub. Det legitimerer, at man har en klub med en talsperson fra Hizb ut-Tahrir i front. Det er helt unødvendigt. Hizb ut-Tahrir er den mest udemokratiske organisation, vi overhovedet har herhjemme, som vi tager afstand fra.

Martin Geertsen, integrationsordfører Venstre:

– Som markant Brøndby IF-fan vil jeg sige, at man skal være utrolig påpasselig med, hvem man bliver identificeret med. Jeg helt sikker på, at Brøndby IF ikke har nogen som helst interesse i at blive identificeret med, hvad Hizb ut-Tahrir står for.

Karina Lorentzen, integrationsordfører SF:

– Jeg er på ingen måde begejstret for Hizb ut-Tahrir, og jeg synes, at man skal passe på med at give dem nogle platforme, hvorfra de kan komme til orde. Omvendt lever vi i et demokrati med demokratisk valgte bestyrelser forskellige steder, og der må man anerkende, at man har muligheder for at indlede et samarbejde.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere