Carl Holst gør comeback: Scorer vigtig post

Carl Holst var helt ude i mørket, men er nu på vej frem i geledderne i Venstres folketingsgruppe

Opinionsredaktør på Ekstra Bladet Mads Kastrup vurderer Statsforvaltningens beslutning om, at Carl Holst benyttede sig af ulovlig arbejdskraft under folketings-valgkampen i foråret 2015
1/2
Næste »

Tidligere forsvarsminister Carl Holst har stadig en politianmeldelse fra et stort set enigt regionsråd - inklusive sit eget parti - hængende over hovedet for misbrug af offentlige midler. Men Venstre-profilen, som har været helt væk fra al politisk indflydelse siden opsigelsen sidste efterår, er nu atter på vej frem.

Det fremgår af en rokade internt i Venstres folketingsgruppe. Her bliver Carl Holst ny social- og indenrigsordfører, skriver partiet i en pressemeddelelse.

Også en anden Venstre-profil gør for tiden comeback med fuldstyrke. Det drejer sig om Jakob Engel-Schmidt, der for nyligt overtog en plads i Folketinget fra Morten Løkkegaard, som igen er at finde i Europa-Parlamentet.

Engel-Schmidt er ved dagens grupperokade blevet udnævnt til ny uddannelses- og forskningsordfører samt ligestillingsordfører.

Derudover bliver Jan E. Jørgensen ny EU-ordfører.

Tidligere minister i udvalg
Eva Kjer Hansen, der for nyligt røg som miljø- og fødevareminister overtager en række udvalgsposter i Europaudvalget, Finansudvalget, Sundhedsudvalget, Erhvervsudvalget, Kirkeudvalget, Kulturudvalget og Udvalget for Det Etiske Råd, men hun har ikke fået tildelt ordførerskaber i denne omgang.

OK-Carl-Holst Dansk politik - 1. mar. 2016 Nu vender Carl Holst tilbage til Folketinget

49910062 - 16-09-2015 - Carl Holst - UNGER ANTHON.jpg Dansk politik - 11. feb. 2016 Carl Holst vil genopstille: Venstre-formand trækker sig

49910062 - 16-09-2015 - Carl Holst - UNGER ANTHON.jpg Dansk politik - 25. nov. 2015 Holst tager orlov fra Folketinget

lose landsmøde.jpg Dansk politik - 21. nov. 2015 Venstre: Vi anmelder Carl Holst til politiet

Gruppeformand Søren Gade erklærer sig i en pressemeddelelse tilfreds med rokaden.

- Jeg er meget tilfreds med dagens konstituering. EU-politikken fylder mere og mere, og behovet for europæiske løsninger er kun blevet større. Derfor er jeg glad og tryg ved, at Jan E. Jørgensen nu står i spidsen på et meget vigtigt område, siger gruppeformand Søren Gade.  

- Jeg glæder mig også til at få Carl Holst ind på posten som ny social- og indenrigsordfører, og jeg er sikker på, at Jakob Engel-Schmidt med stor succes vil tegne Venstres linje på uddannelses- og ligestillingsområdet. Med Eva Kjer Hansen som medlem af en række helt centrale udvalg, står vi nu med en styrket folketingsgruppe, lyder det fra gruppeformanden.

Hør, hvad Søren Gade sagde om Carl Holst-sagen tilbage i september - kort inden han trådte tilbage som forsvarsminister.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere