Dansk politik

Dyre-Dan får sin vilje: Dyresex officielt forbudt

Dan Jørgensen har opnået international opsigt med sit dyresexforbud, som bliver vedtaget i dag

1/2
Næste »

Så skulle det være ganske vist.

Det er ikke længere tilladt at have sex med dyr herhjemme.

Folketinget vil kort efter klokken 13 i dag vedtage en lov, der stoppe den kontroversielle omgang med dyr.

Forbuddet er i udstrakt grad fødevareminister Dan Jørgensens (S) projekt. Og allerede i oktober, da han lancerede sin plan, talte han varmt for at stramme skruen over for folk, som dyrker kønslig omgang med dyr.

- Jeg har besluttet, at vi skal forbyde sex med dyr. Det sker ud fra en række grunde. Den vigtigste er, at i langt de fleste tilfælde er det et overgreb mod dyret. Og under alle omstændigheder må tvivlen komme dyrene til gode, udtalte han til Ekstra Bladet.

Siden er sagen blevet behandlet i Folketinget, og ministeren har fået samlet et flertal bag forbuddet.

Derfor ventes en dyreværnspakke - hvor dyresexforbuddet indgår - vedtaget med et bredt flertal omkring klokken 13 i dag.

Her kan du læse om loven i sin helhed og se, hvad de forskellige partier har sagt under lovens 1. behandling, hvor regeringens hovedfjender, Venstre og Dansk Folkeparti, faktisk roste tiltaget.

Loven træder i værk 15. maj i år.

Se også: Psykolog manipulerede ung kvindelig patient til sex med kamphunden Vladimir

Se også: Sexologisk overlæge: Han behøver ikke komme i behandling

Se også: Henrik: Derfor skal jeg have lov til at dyrke sex med dyr

dyresex billede ansigt.jpg Samfund - 20. nov. 2014 Dansk mand: Derfor har jeg dyresex

Se også: Dyresex-forbud går verden rundt

Ekstra Bladet talte i november 2014 med Henrik, der kan lide at have sex med dyr. Det bliver nu ulovligt

Her kan du møde Oliver, der kan lide sex med dyr

Sådan bliver dyresexforbuddet

Med lovforslaget indføres der et forbud mod seksuel omgang eller seksuelle handlinger med dyr. Bestemmelsen omfatter alle personer og ikke kun dyrets ejer. Undtaget fra bestemmelsen er dog bl.a. handlinger, som har veterinærmedicinsk eller zooteknisk årsag.

Med lovforslaget bliver der desuden gennemført en række tiltag, som indgår i initiativet »Et bedre hundeliv«. Formålet er at forbedre hundes velfærd ved at ruste kommende hundeejere til at træffe beslutning om at anskaffe hund på et oplyst grundlag. Det bliver derfor forbudt at sælge hunde på markeder.

Derudover får fødevareministeren bemyndigelse til at fastsætte regler om avl af hunde, katte og andre familie- og hobbydyr. Formålet med bemyndigelsen er at sikre, at familie- og hobbydyr avles på en måde, så dyrene ikke får velfærds- og sundhedsmæssige problemer.

Endelig foreslås der ændringer i rådsstrukturen på dyrevelfærds- og veterinærområdet. Det foreslås i den forbindelse, at Dyreværnsrådet og Rådet vedrørende hold af særlige dyr nedlægges. De opgaver, som Rådet vedrørende hold af særlige dyr har varetaget, foreslås i hovedtræk overdraget til Det Veterinære Sundhedsråd. Det foreslås, at Dyreværnrådets opgaver fremover varetages af Det Dyreetiske Råd.

Kilde: Folketinget

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere