Forsvarsminister var på første lynvisit i Afghanistan

Fredag var Peter Christensen på sit første besøg i Afghanistan ved de danske soldater, som er udstationeret

Med en stor tak i bagagen mødte forsvarsminister Peter Christensen (V) for første gang siden sin tiltrædelse de danske soldater, som er udstationeret i Afghanistans hovedstad, Kabul.

Det er vigtigt, at Danmark fortsat støtter de afghanske sikkerhedsstyrker med træning og rådgivning, lød budskabet fra ministeren.

- Selv om sikkerhedssituationen i dele af Afghanistan fortsat er skrøbelig, og kampen mod Taliban er et langt sejt træk, har det været opløftende for mig at opleve den forskel, som vi i Nato har gjort og stadigvæk gør.

- De danske soldater bidrager lige nu til at skabe den sikkerhed, som er en grundlæggende forudsætning for stabilitet og en bæredygtig fremtid for Afghanistan, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Det nuværende danske bidrag er omkring 85 personer til Natos mission i Afghanistan, Resolute Support.

Bidraget er fokuseret omkring rådgivning, støtte og træning af de afghanske sikkerhedsstyrker og er centreret omkring Kabul.

Ministeren er glad for endelig at overbringe sin tak personligt.

- Jeg er derfor glad for muligheden for selv at overbringe soldaterne min store tak for deres professionelle og dedikerede indsats hernede, siger Peter Christensen.

Et mindre bidrag er midlertidigt udstationeret i Helmand, hvor de bidrager til Natos rådgivningsindsats af afghanske sikkerhedsstyrker i provinsen.

Den internationale Isaf-koalitions mandat udløb med udgangen af 2014. Den blev afløst af Resolute Support Mission.

Krigen i Afghanistan har varet siden 2001, da den daværende amerikanske præsident, George W. Bush, sendte amerikanske styrker ind i landet i kølvandet på terrorangrebet i USA 11. september 2001.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen