Konflikten tager til: Pape truer med at boykotte krisemøde

Lars Løkke Rasmussen har smidt en rød klud i ansigtet på de konservative ved at invitere Eva Kjer Hansen til krisemøde på Marienborg. Hvis hun deltager, bliver vi væk, lyder reaktionen fra Søren Pape

Pape på vej til mødet uvidende om og utilfreds med, at Eva Kjer også dukker op
1/2
Næste »

Konflikten mellem Venstre og de konservative tager til i styrke.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har bedt miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen om at deltage i et møde mellem de fire borgerlige partiledere på Marienborg senere i dag.

Det har Eva Kjer Hansen oplyst for kort tid siden.

Men deltager Eva Kjer Hansen i mødet, så bliver de konservative væk, slår partiets formand, Søren Pape Poulsen fast over for Ekstra Bladet. 

- Så deltager vi naturligvis ikke. Jeg har sagt til statsministeren, at vi gerne vil diskutere en tillægspakke og drøfte, om der er nogle skår, der skal klinkes. Men jeg har også sagt, at vi kan jo ikke sidde og forhandle med en minister, som vi har udtrykt mistillid til. Så ville vi da være helt til grin, siger K-formanden, mens han på vej til Marienborg.

Søren Pape understreger, at han ikke kan forhindre, at Eva Kjer Hansen opholder sig på Marienborg – men at hun under ingen omstændigheder kan sidde med ved mødebordet.

De nye ministre præsenteres for dronningen Dansk politik - 25. feb. 2016 K-bagland er ikke i tvivl: Pape bør løbe linen ud

 

Klinke skårene
De borgerligere ledere aftalte i går at indlede en møderække i håb om at løse den store krise, der hersker i den borgerlige lejr.

På møderne var det planen, at de fire partiledere skal forsøge at nå til enighed om en grøn tillægspakke til den omstridte landbrugsaftale.

Målet er at klinke skårene, efter at de konservative tirsdag valgte at udtrykke mistillid til Eva Kjer Hansen.

Lars Løkke Rasmussen har afvist at skille sig af med Eva Kjer Hansen som minister.  

OK-Løkke-version1 Dansk politik - 25. feb. 2016 Løkke presser Pape: Mere sandsynligt med folketingsvalg

Eva Kjer blev inviteret med til krisemøde af Lars Løkke

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik