Løkke udstillet som nazi-leder

Først stemplet som en 'lille svindler i Danmark - nu hængt ud som nazist og formand for verdens dummeste parti i britisk avis

  • Probably the stupidest political party in the world, skriver the Guardians tegner om regeringspartiet Venstre. Foto: Joachim Adrian
Probably the stupidest political party in the world, skriver the Guardians tegner om regeringspartiet Venstre. Foto: Joachim Adrian

Der bliver gået hårdt til Lars Løkke Rasmussen (V) for tiden. Den danske FN-frontfigur Mogens Lykketoft (S) har som bekendt stemplet statsministeren som en 'lille svindler'.

Nu må Løkke så lide den tort at se sig udstillet som nazist i den britiske avis The Guardian på grund af den omstridte asyl-lov, der blandt andet gør det muligt at tage smykker og kontanter fra asylsansøgere.

I en karikatur-tegning fremstiller the Guardian Lars Løkke i en nazi-agtig påklædning - som Hitler satte stor pris på - hvor statsministeren i en taleboble kalder det krænkende at sammenligne Venstre med nazister. (artiklen fortsætter under billedet)

Samtidig får avisen mindet læserne om tre af dansk erhvervslivs største eksport-succeser. Nemlig bacon, Lego og Carlsberg-øl.

Løkke står med hånden på bagdelen af en glad gris, mens karikaturtegneren omskriver Carlsbergs slogan 'Probably the best beer in the world' til 'probably the stupidest political party in the world'.

Også andre store udenlandske aviser som the Independent og Financial Times giver Danmarks image ridser i lakken med karikaturtegninger, som kredser om smykker og nazi-referencer. (artiklen fortsætter under billedet)

På Twitter sammenligner DR's politiske analytiker og studievært Ask Rostrup den nuværende mediestorm mod Danmark med den såkaldte karikaturkrise, der bredte sig som en steppebrand, da udlandet blev gjort opmærksom på Jyllands-Postens muhammed-tegninger.  (artiklen fortsætter under billedet)

Smykkeloven blev vedtaget i Folketinget i går, hvor toneangivende udenlandske medier som BBC og CNN fulgte afstemningen og debatten tæt.

Løkke indfører midlertidig grænsekontrol Samfund - 26. jan. 2016 Smykkelov går verden rundt: 'Breaking News'

Se også: Tidligere PET-chef dropper Venstre: Det er kvalmende

FAKTA: Disse asylstramninger er blevet vedtaget

En række af Venstre-regeringens nye asylstramninger er tirsdag blevet vedtaget i Folketinget.

Lovforslaget, der bakkes op af Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, De Konservative og Socialdemokraterne, indeholder følgende elementer:

* Politiet skal beslaglægge flygtninges genstande, hvis værdien er over 10.000 kroner. Det gælder dog ikke genstande med særlig affektionsværdi som vielsesringe.

* Retten til familiesammenføring for flygtninge med midlertidig beskyttelse forlænges fra et til tre år.

* Det bliver sværere at opnå permanent opholdstilladelse. Den "særlige lempelige adgang til tidsubegrænset opholdstilladelse" for flygtninge sløjfes.

* Asylansøgere får nedsat deres ydelse med ti procent, ligesom der indføres gebyrer på at ansøge om permanent opholdstilladelse og få familiesammenføring.

* De cirka 500 kvoteflygtninge, Danmark efter aftale med FN modtager årligt, udvælges i flygtningelejre i nærområderne og regnes blandt de svageste flygtninge. De skal fremover leve op til et integrationspotentiale for at komme til Danmark.

* Reglerne for inddragelse af flygtninges opholdstilladelse skærpes, hvis flygtninge har været på besøg i hjemlandet.

* Asylansøgere får ikke længere adgang til indkvartering i selvstændige og særlige boliger uden for asylcentrene.

Kilder: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, ft.dk og DR.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere